21 concentracions a tot el País Valencià reclamen al Consell que garanteixi la igualtat lingüística

L'esquerra independentista defensa l'aposta per l'autodeterminació dels Països Catalans

Ara
2 min
Concentració realitzada a la plaça de l'Ajuntament de València per commemorar la diada del 25 d'abril i reclamar al Consell que garanteixi la igualtat lingüística

ValènciaAlacant, Alcoi, Castelló de la Plana, Vila-real, Torrent i València van ser algunes de les 21 ciutats valencianes que ahir diumenge van acollir les concentracions convocades per commemorar la diada del 25 d'abril, data en què es recorda la derrota de les tropes de l'arxiduc Carles d'Àustria a mans de l'exèrcit de Felip V a Almansa l'any 1707.

Convocades per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) amb el suport de més de 200 entitats, els participants de les concentracions van reclamar al Consell una aposta decidida per la igualtat lingüística. Per fer-ho, es van "adreçar directament" al president de la Generalitat, Ximo Puig, a qui van demanar l’aprovació del reglament de la funció pública valenciana, amb la qual es faria efectiva l'exigència de la competència lingüística per als treballadors de l'administració. També van donar suport als equips de docents i entitats que denuncien "el retrocés" en l'ensenyament del valencià que suposa la nova llei de plurilingüisme.

En les concentracions també es va reclamar la restitució del senyal de TV3 al País Valencià, "la plena entrada" del Consell a l’Institut Ramon Llull, la implementació d’una estratègia de col·laboració efectiva entre els governs valencià, català i balear en temes de llengua i cultura, infraestructures, model econòmic, serveis socials i territorials i "la represa d’una actitud de reivindicació ferma" d’un nou model de finançament que posi fi a la situació "d’espoli fiscal que pateix el País Valencià". Finalment, les entitats participants van defensar la creació d'una xarxa entre les poblacions que "vertebri les comarques de manera descentralitzada, envers el patró centralista que situa uns municipis davant d'uns altres".

La fórmula escollida per a aquest 2021, petites concentracions amb l'única participació dels representants de les entitats cíviques, va ser triada, segons, ACPV, per evitar "aglomeracions multitudinàries".

Manifestació de l'esquerra independentista

La commemoració de la diada del 25 d'abril es va iniciar dissabte amb la manifestació convocada a València per la CUP, Arran, Endavant, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Alerta Solidària. Sota el lema Per la salut i la dignitat del nostre poble. Independència! Països Catalans!”, la mobilització va reunir centenars de persones.

Manifestació convocada per l'esquerra independentista a València amb motiu de la commemoració de la diada del 25 d'abril.
stats