País Valencià 19/02/2013

L'Ajuntament d'Oriola desnona el govern valencià del Palau de Justícia

El consistori denuncia que no ha pogut arribar a un acord amb la Generalitat Valenciana perquè pagui, com estava previst, la construcció dels nous jutjats

Acn
2 min
La portaveu municipal Antonia Moreno. / AJUNTAMENT D'ORIOLA

OriolaL'Ajuntament d'Oriola (Baix Segura) ha acordat presentar una demanda de desnonament del Palau de Justícia de la ciutat, construït i escripturat pel consistori però utilitzat per la conselleria de Justícia com a seu dels jutjats. Així ho ha indicat la portaveu del govern, Antonia Moreno, a través d'un comunicat en què lamenta que després de diversos intents no s'hagi signat cap conveni per al pagament de la contraprestació prevista per part del govern valencià.

El consistori denuncia que ha intentat sense èxit arribar a un acord consistent en una permuta entre els nous jutjats i els antics, propietat de la Generalitat Valenciana, on s'hi construiria un centre de salut. "Fins aquí hem arribat", ha dit Moreno a través d'un comunicat en què l'Ajuntament relata que porta més d'un any intentant signar un conveni i que el secretari autonòmic de Justícia, Antonio Gastaldi, "va anunciar que abans del passat Nadal signaria l'acord a què havia arribat amb l'Ajuntament d'Oriola".

La regidora ha afegit que després de dos reunions amb la conselleria "tenen un esborrany de conveni que li vam enviar, tenen taxacions nostres, documentació del registre, ens han tingut treballant intensament durant tot un any". La regidora ha explicat que el govern valencià havia de compensar en obra el consistori amb la rehabilitació de l'edifici antic per habilitar-hi el centre de salut fins que la situació econòmica millorés i el govern valencià pogués construir-ne un de nou.

La regidora ha afegit que el nou principi d'acord millora les condicions per a l'executiu d'Alberto Fabra, ja que l'anterior preveia construir un centre de salut per 2,1 milions i permutar els edificis dels jutjats pagant tres milions d'euros de diferència de valor.

"No hi ha marxa enrere, assumeixo les conseqüències d'aquesta decisió, però primer és aquest poble i el deute té ja 10 anys, si no tenen diners que el pintin", ha manifestat Antonia Moreno. En els pròxims dies es designarà advocat i procurador i aquest dilluns mateix li serà comunicada la decisió a la degana del Palau de Justícia d'Oriola. "Volem la permuta, volem els diners, més de tres milions d'euros, i amb aquests diners, que són de tots els oriolans, construir el centre de salut", ha finalitzat la portaveu.

stats