País Valencià 19/06/2019

Els paratges valencians de l'Alt Túria i la vall del Cabriol, noves Reserves de la Biosfera

La Unesco ha destacat la "diversitat dels sòls i la vegetació" d'aquests enclavaments

Ara
1 min
Paratge valencià de l'Alt Túria, reserva de la Biosfera declarada per la Unesco

ValènciaEls paratges valencians de l'Alt Túria i la vall del riu Cabriol han sigut declarats reserves de la Biosfera per la Unesco juntament amb la Siberia extremenya "per la diversitat dels seus sòls i vegetació, així com per la calidesa i la sequedat del seu clima estival", ha assenyalat la Unesco en un comunicat.

El paratge de l'Alt Túria consta de 67.080 hectàrees i es divideix en set municipis de les comarques dels Serrans i el Racó i alguns indrets de les comunitats de Castella-la Manxa i l'Aragó, mentre que la vall del Cabriol, afluent del riu Xúquer, s'ubica a la comarca de la Plana d'Utiel, i en alguns espais de Castella-la Manxa. Es tracta de la primera vegada que enclavaments del País Valencià assoleixen aquest reconeixement.

Les Reserves de la Biosfera són àrees que pertanyen a ecosistemes terrestres o costaners representatius, la importància dels quals resideix, segons la Unesco, en els coneixements pràctics, científics i de valors humans que poden aportar a un desenvolupament sostenible del planeta. Les reserves són proposades pels estats i són reconegudes a nivell internacional dins del marc del programa Home i Biosfera (MAB) d'aquesta organització.

Segons han destacat des de la conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica del govern valencià, aquesta figura internacional "permet conjugar la preservació de la biodiversitat biològica i dels ecosistemes de la zona amb un desenvolupament ambientalment sostenible que produeix la millora del benestar de la seua població".

stats