País Valencià 23/05/2013

Un acte vandàlic taca amb pintura la casa del president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

Aquest acte es produeix el mateix dia que les Corts Valencianes han condemnat el boicot a l'homenatge del poeta Vicent Andrés Estellés a l'Ajuntament de Burjassot

Ara
1 min

ValènciaEl president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, ha estat l'últim objectiu dels atacs del Grup d'Acció Valencianista (GAV). Segons han confirmat diverses fonts, la façana de la casa del president de l'Acadèmia ha aparegut pintada amb insults. L'acte vandàlic podria ser degut, segons les pintades, al tarannà "catalanista" de Ramon Ferrer.

Aquest acte es produeix el mateix dia que les Corts Valencianes han llegit una declaració institucional, amb el suport de tots els grups parlamentaris, per condemnar el "fets violents" que es van produir el 14 de març a l'Ajuntament de Burjassot, quan un grup de persones va interrompre la lectura de l'antologia poètica 'Mural del País Valencià', de Vicent Andrés Estellés.

Aquella tarda, al saló de plens de Burjassot, un grup de persones amb banderes del GAV va insultar i amenaçar els presents –com ara el mateix Ramon Ferrer– i va interrompre l'acte al crit de "Som valencians, mai catalans; llengua valenciana, mai catalana". Aquest acte estava organitzat per l'Ajuntament conjuntament amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i era un més dels homenatges que enguany se celebraran per commemorar el vintè aniversari de la mort del poeta.

stats