País Valencià 16/09/2016

Camps denuncia el guàrdia civil que firma l'informe del cas Imelsa que el relaciona amb el cobrament de comissions

L'expresident valencià considera que l'agent interpreta de manera "maliciosa i interessada" els enregistraments fets per Marcos Benavent

Europa Press
3 min

ValènciaL'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha presentat aquest dijous davant el jutjat d'instrucció de València en funcions de guàrdia una denúncia contra l'agent de la Guàrdia Civil que va redactar l'informe que el relaciona amb l'empresa pública Ciegsa i el suposat cobrament de comissions il·legals, inclòs en el sumari del cas Imelsa.

Segons aquest informe, l'empresa pública Construccions i Infraestructures Educatives de la Generalitat Valenciana (Ciegsa) s'hauria estat utilitzant entre el 2004 i el 2007 per finançar tant el PP valencià com el PP provincial i també per a l'enriquiment personal de determinats càrrecs públics de l'administració, la qual cosa va provocar sobrecostos en l'entitat, en uns fets que considera no de mala gestió sinó de conductes relacionades amb la corrupció.

La denúncia, a la qual ha tingut accés Europa Press, va dirigida contra l'agent de la unitat central operativa (UCO) de la Guàrdia Civil encarregat de redactar l''Informe sobre les relacions de l'empresa pública Ciegsa amb certs polítics i funcionaris de la Comunitat Valenciana', amb data de 18 de gener del 2016, per presumptes delictes contra l'administració pública i contra l'honor.

En l'escrit, en el qual Camps reitera que els fets relatats no són certs, l'expresident valencià denuncia la interpretació "maliciosa i interessada" que l'agent de la Guàrdia Civil fa d'uns enregistraments efectuats per una persona [Marcos Benavent] amb la qual no ha tingut ni té "cap relació", utilitzant pel que sembla "una gravadora domèstica".

L'expresident valencià sosté que les "gravíssimes acusacions i calúmnies" que s'aboquen en l'informe contra ell poden induir el jutge que instrueix la causa a "prendre decisions totalment equivocades" i poden comportar la seva imputació en uns fets "no solament d'impossible demostració, sinó que mai s'han realitzat".

En aquest sentit, en l'escrit es qüestiona la labor de l'agent de l'UCO i se l'acusa de buscar una "difusió difamatòria" en comptes "d'arribar a una conclusió indagatòria". En aquesta línia, se subratlla que es tracta d'un informe per a "una instrucció penal amb conseqüències catastròfiques i destructives de l'honor, de la professió i de la mateixa persona per als noms que es van relatant en una successió de fets inversemblant".

"L'incompliment o la negligència o l'animadversió que pot deduir-se del text indueixen segur al fet que aquest agent està cometent algun delicte dels que es poden atribuir al funcionari públic per l'incompliment de les seves funcions en l'exercici del seu càrrec, a més d'una clara imprudència temerària amb conseqüències irreparables", es defensa en la denúncia.

En la mateixa línia, en l'escrit s'argumenta que la responsabilitat de l'autor de l'informe no queda eximida en utilitzar temps verbals hipotètics "ni tampoc per la translació d'unes converses que, a partir d'una lectura tranquil·la i assossegada, no poden reflectir en res cap relació" de la seva persona amb els fets. "Més", afegeix, "quan introdueix en l'informe la citada referència com a conclusió".

Camps ja va advertir hores abans que es querellaria contra qui l'impliqui "directament o indirectament, qui calumniï o injuriï i qui taqui fins i tot lleument" el seu honor en implicar-lo en el cas Imelsa.

Ho va fer després de l'aixecament del secret del sumari de la peça principal del cas Imelsa i saber-se que l'exgerent d'aquesta empresa Marcos Benavent l'implica a ell, els exvicepresidents del Consell Víctor Campos i Gerardo Camps i l'expresident de la corporació provincial Alfonso Rus en el cobrament i repartiment de comissions il·legals que provenia d'adjudicació d'obres de construcció de col·legis.

stats