País Valencià 23/11/2016

Un jutge cita a declarar Carlos Fabra pel patrocini de l'equip de motociclisme d'Àlex Debón

El magistrat investiga un presumpte cas de suborn en el qual estaria implicat l'exdirigent del PP de la Diputació de Castelló i el pilot

Europa Press
2 min
Carlos Fabra Carreras és fill i nét dels també expresidents de la Diputació de Castelló Carlos Fabra Andrés i Luis Fabra Sanz, respectivament.

Castelló de la PlanaEl jutjat d'instrucció número 3 de Castelló de la Plana ha citat a declarar el proper 31 de gener l'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra i el pilot de motos Àlex Debón per presumptes irregularitats en el patrocini de l'equip de motociclisme de Debón per part de l'aeroport de Castelló. Fabra hauria decidit aquest patrocini com a membre d'Aerocas, que era la societat que es va crear per gestionar l'aeroport. Tots dos compareixeran com investigats –abans imputats– en una causa oberta per un presumpte delicte de suborn, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia valencià.

La causa, iniciada a partir d'una denúncia interposada pel ministeri fiscal, investiga els diners rebuts per la mercantil del pilot en concepte de patrocini per part de l'empresa Aerocas, societat creada el 2003 per construir i gestionar l'aeroport de Castelló.

Recentment el titular del jutjat va requerir a la policia judicial perquè completés la recerca realitzada per la fiscalia i elaborés un informe sobre els diners que, segons recull la denúncia del ministeri públic, va rebre l'esportista i els imports que aquest, al seu torn, va transferir a l'expresident de la corporació provincial.

Origen del cas

El passat 14 d'octubre la Fiscalia de Castelló va confirmar que havia remès al jutjat d'instrucció número 3 de Castelló la recerca de les suposades irregularitats comeses en els contractes de patrocini d'Aerocas entre 2005 i 2011, quan Carlos Fabra era el màxim representant de l'entitat.

En el seu escrit, la Fiscalia considera que hi ha indicis de responsabilitat penal en els contractes esportius que la instal·lació aeroportuària va signar amb diversos clubs i equips esportius quan Carlos Fabra era el president d'Aerocas.

Entre 2005 i 2011, Aerocas, amb Carlos Fabra com a president i màxim representant, va signar diversos contractes de patrocini amb el Vila-real Club de Futbol, el Club Esportiu Castelló i equips de motociclisme i automobilisme.

El passat 6 d'abril, el senador de Compromís Carles Mulet va demanar que s'investigués la relació entre Carlos Fabra i el pilot de motociclisme Àlex Debón, que es va beneficiar d'algun d'aquests patrocinis.

Mulet va fer aquesta petició després de conèixer-se que el jutjat de primera instància número 4 de Castelló condemnava Carlos Fabra a abonar els 360.000 euros més interessos que Debón li va prestar entre els anys 2010 i 2013.

La resolució judicial va establir que l'esportista va prestar a Fabra, que compleix actualment una condemna de 4 anys de presó per quatre delictes fiscals i ha obtingut el tercer grau penitenciari, un total de 360.000 euros a través de quatre pagaments. El senador Carles Mulet va assegurar que aquests diners són "justament el 10% del que Aerocas li va pagar al pilot".

stats