País Valencià 23/11/2012

El govern valencià confia en la paraula del conseller Vela, que assegura que no va filtrar l'informe a l'imputat Blasco

Una investigació interna i altra judicial determinaran si el conseller va facilitar un informe sol·licitat per la jutge a l'exportaveu Blasco, imputat pel 'cas Cooperació'

Acn
1 min

ValènciaEl vicepresident de la Generalitat Valenciana, José Ciscar, ha assenyalat aquest divendres que l'executiu "no té perquè dubtar" de la paraula del conseller d'Hisenda, José Manuel Vela, envoltat en una polèmica per haver presumptament lliurat un informe sobre el 'cas Cooperació' al diputat Rafael Blasco. El vicepresident valencià s'ha referit a la qüestió durant la compareixença de premsa posterior al ple del Consell.

Ciscar ha recordat que el conseller assegura que el document que li va lliurar durant un ple de les Corts Valencianes de dimecres no està relacionat amb el presumpte cas de desviament d'ajudes al Tercer Món. Tot i això, alguns mitjans valencians han publicat fotografies on s'aprecia que el conseller d'Hisenda, José Manuel Vela, lliura un document al diputat del PP, Rafael Blasco, que podria ser un informe de la intervenció de la Generalitat Valenciana requerit pel jutge, cosa per la qual Vela podria haver incorregut en un delicte de revelació de secrets i informació.

La jutgessa que investiga el cas Cooperació ha traslladat al fiscal la informació per determinar si s'escau alguna responsabilitat penal. En paral·lel, el president Fabra va anunciar que l'executiu obriria una investigació interna. Preguntat sobre aquesta investigació, José Ciscar ha dit que encara és aviat per extreure alguna conclusió i ha demanat prudència. Ciscar ha recordat que el conseller assegura que el document que li va lliurar a Blasco tenia a veure amb la seva intervenció en aquell ple.

stats