País Valencià 23/04/2021

89 positius per un brot en una residència d'estudiants de València

Sanitat creu que els contagis es van produir en l’àmbit social durant les festes de Pasqua

Ara
2 min
Façana del col·legi major Ausiàs March de València

València89 persones contagiades. És el resultat d'un nou brot detectat en un col·legi major de València. Així ho ha notificat aquest divendres la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública després de realitzar 249 proves. Des de la Generalitat han admès que la seva previsió és que la xifra de positius augmenti durant els pròxims dies i han decretat l'aïllament d'estudiants i treballadors durant deu dies.

Sanitat creu que els contagis es van produir en l’àmbit social durant les festes de Pasqua, una versió de la qual dubten els responsables del col·legi major; des de la direcció del centre afirmen que els positius no s'han produït arran de cap festa a la residència. Els encarregats d'esclarir l'origen del brot són els treballadors de la direcció general de Salut Pública, que continuen realitzant proves PCR i analitzant els resultats de les ja dutes a terme.

Aquest contagi massiu arriba quan la taxa de contagi del País Valencià és de 40 casos per 100.000 habitants, sis vegades inferior a la mitjana de l'Estat i quan la valenciana és l'única comunitat autònoma amb un risc baix. "Som una referència europea, i cap estat té en el conjunt unes xifres com les nostres", afirmava aquest dijous el cap del Consell, Ximo Puig.

El brot del col·legi major Ausiàs March és el tercer detectat a una residència d'estudiants al País Valencià. El primer es va produir a finals de setembre arran d'una festa il·legal al col·legi major Galileo Galilei i la xifra de contagiats es va elevar fins als 168, fet que va obligar a tancar temporalment el campus de la Universitat Politècnica de València. Un mes després, i en la mateixa residència, es van detectar 78 positius.

stats