País Valencià 03/05/2016

Compromís aposta per una candidatura amb Podem i Esquerra Unida per a la "segona volta" de les generals

La coalició valenciana acorda explorar la possibilitat de bastir una candidatura conjunta d'esquerres per al Senat

Efe
1 min
Compromís aposta per reeditar el pacte amb Podem i sumar també a Esquerra Unida.

ValènciaLa comissió executiva de Compromís ha apostat avui per formar part d'una candidatura electoral "àmplia" de cara a la "segona volta" de les eleccions generals, amb l'objectiu d'aconseguir un "govern de progrés" a l'estat espanyol. Segons ha informat la coalició en un comunicat, durant la reunió celebrada dimarts a la tarda s'ha sospesat la possibilitat de reeditar el pacte amb Podem i la inclusió d'altres forces polítiques, com Esquerra Unida-Unitat Popular.

L'executiva, que ha celebrat la reunió principalment per analitzar la seva posició política davant la convocatòria de noves eleccions generals el proper 26 de juny, ha acordat que l'objectiu és "crear una candidatura àmplia capaç de superar al PP en aquesta 'segona volta' de les generals, i aconseguir un govern de progrés en l'Estat espanyol", segons les mateixes fonts.

La comissió executiva també ha acordat explorar la possibilitat de crear una candidatura conjunta en el Senat amb el PSOE i Podem per superar la injusta llei electoral i impedir una majoria absoluta del PP en la Cambra alta. Podem, però, no es mostra de moment molt partidari d'aquesta entesa

Des de Compromís s'ha aprovat la creació d'una comissió de negociació encapçalada per Joan Baldoví, i conformada per un representant de cada partit de la coalició. Aquesta comissió iniciarà el diàleg amb la resta de partits polítics i plataformes socials "per dissenyar la candidatura d'una campanya que serà austera i comptarà amb un pressupost molt més reduït", segons el comunicat.

stats