País Valencià 16/01/2013

El despatx d'advocats on treballa un fill del ministre Gallardón va defensar el conductor kamikaze indultat

Justícia ha indultat un conductor condemnat a 13 anys de presó acusat de causar la mort d'una persona en xocar contra el seu vehicle quan circulava en sentit contrari

Ara
1 min

ValènciaL'indult del conductor kamikaze que el 2003 va causar la mort d'una altra persona a l'autopista A-7 al seu pas per la localitat valenciana de Silla continua generant polèmica. Avui diversos mitjans de comunicació publiquen que el despatx d'advocats que va defensar l'acusat durant el judici pel xoc mortal va ser el bufet Uría-Menéndez, on treballa un dels fills del ministre de Justícia, Alberto Ruíz Gallardón.

El titular de Justícia va ser precisament l'encarregat de signar l'indult a aquest conductor que va circular quatre quilòmetres en sentit contrari per l'autopista A-7 i que va causar la mort d'un jove de la localitat de Polinyà del Xúquer. Gallardón va donar el vistiplau a la commutació de la pena de 13 anys de presó a la qual havia estat condemnat el conductor per una multa de 4.300 euros.

Segons la resolució publicada pel 'Butlletí Oficial de l'Estat', s'ha commutat la pena a condició que el condemnat aboni les responsabilitats civils fixades en la sentència i no torni a cometre un delicte dolorós en el termini de cinc anys des de la publicació del reial decret.

stats