País Valencià 19/04/2013

El conductor kamikaze indultat es persona en el Tribunal Suprem per defensar la seva absolució

El consell de ministres va adoptar la mesura de gràcia al desembre i va commutar la pena de 13 anys de presó al conductor valencià per una multa de 4.000 euros

Efe
2 min

ValènciaEl conductor kamikaze que l'any 2003 va causar un accident mortal quan circulava en sentit contrari per l'autopista AP-7 al seu pas per la localitat de Polinyà del Xúquer (València) s'ha personat en el recurs davant el Tribunal Suprem presentat per la família de la víctima en contra del seu indult, que va suposar la condonació de la pena de 13 anys de presó.

Segons ha informat a Efe l'advocat de la família de la víctima mortal, Agustín Ferrer, el kamikaze està assistit en la seva iniciativa pel mateix despatx d'advocats que el va defensar en la causa, el bufet Uría Menéndez. En aquest despatx treballa el fill del ministre de Justícia, Alberto Ruíz Gallardón. Per la seva banda, aquest bufet d'advocats ha declinat realitzar qualsevol declaració sobre aquest assumpte.

La família del mort va interposar fa tres mesos un recurs contenciós administratiu davant la sala tercera del Suprem en contra de la mesura de gràcia adoptada pel consell de ministres el desembre de 2012 i per la qual es commutava al conductor kamikaze la pena de presó de 13 anys per una multa de 4.000 euros.

Amb aquest recurs, la família de la persona morta en l'accident de 2003 tracta d'esgotar "totes les vies possibles" per a la revocació d'una resolució que en la seva opinió "no té raó de ser", encara que és conscient que mai abans s'ha rectificat un indult.

Segons ha explicat Ferrer, una vegada es presenta un recurs d'aquesta tipologia se li dóna trasllat a l'Advocacia de l'Estat, que "pot llavors oferir un informe favorable a la nul·litat de l'indult, perquè així ho resolgui també el Suprem". Actualment, el recurs es troba en fase de formalització i la personació del kamikaze els ha causat "sorpresa", ha indicat l'advocat.

El Tribunal Suprem ha decidit abordar l'assumpte en un ple, en comptes de fer-ho en seccions, com és habitual, la qual cosa per la família significa que "almenys ha suscitat interès i ho debatran tots els magistrats".

La família del mort va presentar també un recurs de reposició contra l'acord del consell de ministres d'indult al conductor, en el qual argumentava la "falta d'equitat, motivació i proporcionalitat" d'una resolució "amb tots els informes de fiscalia, Audiència Provincial i víctimes en contra".

Aquest altre recurs adreçat directament al govern espanyol suposava una petició administrativa per reclamar al mateix consell de ministres l'anul·lació de l'acte de concessió de l'indult, però aquest va ser denegat per silenci administratiu.

stats