País Valencià 28/09/2021

El Congrés de Diputats dona suport a avançar el traspàs de competències ferroviàries al País Valencià

La comissió de transports ha aprovat una esmena transaccionada entre ERC i el PSOE

Ara
1 min
Ximo Puig entrant al Debat de Política General del Consell valencià

ValènciaLa comissió de transports, mobilitat i agenda urbana del Congrés de Diputats ha aprovat una esmena transaccional acordada entre el PSOE i ERC que demana avançar en el traspàs de competències i recursos en matèria ferroviària al País Valencià a través de la Comissió Mixta de Transferències.

Així, ERC ha pactat amb el PSOE un text que finalment ha estat secundat per la majoria dels grups de la comissió de transports, mobilitat i agenda urbana del Congrés perquè s'avanci també en el finançament en matèria ferroviària, com va demanar el president, Ximo Puig, ahir al debat de política general del País Valencià.

Ara la majoria de la comissió del Congrés ha mostrat el seu suport a avançar en aquest traspàs de competències, si bé alguns grups com Ciutadans o el PDECat han recordat que el principal problema del País Valencià és l'infrafinançament.

Queixes per l'ús de "País Valencià"

A més, s'ha generat un altre debat arran d'aquesta iniciativa relacionat amb el nom. En concret, ERC havia registrat aquesta proposició no de llei com una reivindicació per al "País Valencià", nomenclatura que ha estat canviada per la mesa del Congrés a "Comunitat Valenciana".

Això ha provocat la crítica de la diputada d'ERC Marta Rosique, que s'ha queixat davant la mesa de la comissió d'aquest fet. En aquest context, el president de la comissió ha al·legat que ha sigut la mateixa mesa de la cambra qui ha canviat aquesta terminologia, la qual cosa ha estat celebrada pels partits de la dreta, Ciutadans i el PP.

stats