País Valencià 31/07/2020

Una nova víctima, vuit nous brots però una important reducció de contagis al País Valencià

La xifra de positius passa dels 235 de dijous als 85 d'aquest divendres

Ara
2 min
Personal sanitari realitzant proves PCR a joves que van assistir a una discoteca de Santa Pola, recinte d'oci que hauria sigut l'origen d'un brot

ValènciaLa conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana ha informat aquest divendres de la confirmació de vuit nous brots de coronavirus. El més preocupant és el detectat a Elda amb 10 positius en l'àmbit social, dos dels quals hospitalitzats. La resta s’han notificat a Elx, Altea, Moncofa, València, Vallada, Benigànim i Benaguasil. Cap supera els sis contagis.

En aquests moments, els brots que més preocupen són els de Gandia, amb 158 positius, el d’un geriàtric de l’Eliana, amb 14 casos –11 residents i tres treballadors–, i dos de València: un d’àmbit social amb 54 infectats i un altre iniciat en una discoteca amb 38 positius. En total al País Valencià hi ha 52 nuclis de contagi actius.

Important reducció de contagis però notificació d'una nova víctima

Pel que fa al total d’infectats, aquest divendres la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha informat de 85 nous contagiats, 150 menys que dijous, que situen el nombre total de casos certificats amb proves PCR des de l’inici de la pandèmia en 13.329. La reducció de positius d’aquest divendres suposa un important alleugeriment per a la Generalitat després que els 235 infectats comunicats ahir dijous, la majoria vinculats als brots detectats en dues discoteques de València, van implicar retornar als nivells de propagació de la pandèmia del mes d’abril. Pel que fa a les altes, aquest divendres se n'han produït 95.

En aquests moments al País Valencià hi ha 1.338 casos actius, 35 més que dijous, 95 dels quals estan ingressats en hospitals (+7) i 12 a l’UCI (+2). Tampoc és positiva la dada de defuncions, ja que s’ha registrat una nova mort, en concret la d’un resident a un geriàtric. Aquest víctima eleva el nombre total de morts a 1.479.

En relació amb les residències, hi ha 12 geriàtrics amb almenys un cas positiu (+1), però la conselleria no n'ha especificat la quantitat total. Aquest divendres s’ha notificat també un nou contagi en un geriàtric.

stats