País Valencià 20/09/2017

El president de les Corts Valencianes critica "l'acció repressiva i autoritària del govern de Rajoy"

Esquerra Republicana demana que el Parlament es manifesti en favor del referèndum

Ara
2 min
El congrés del Bloc d'aquest cap de setmana a València ha reescollit Morera i ha apostat pel dret a decidir i la Hisenda pròpia.

ValènciaCada cop són més les veus que al País Valencià donen suport públicament a la celebració del referèndum a Catalunya i condemnem l'actuació del govern espanyol. La més rellevant de les últimes hores ha sigut la del president de les Corts Valencianes i exsecretari general del Bloc Nacionalista Valencià, Enric Morera, que ha assegurat que "l'acció repressiva i autoritària del govern de Rajoy farà que els demòcrates catalans i de l'Estat donin suport massiu al referèndum".

Morera ha realitzat aquesta reflexió en un missatge en el seu compte de Twitter després que ha tingut notícia de l'operació que la Guàrdia Civil està duent a terme avui dimecres a diversos departaments de la Generalitat de Catalunya.

El PP reclama a Morera que rectifiqui

Les paraules del president de les Corts han sigut criticades pel secretari general del grup popular al Parlament valencià, Luis Santamaría, que ha reclamat a Enric Morera que "exerceixi com a màxim representant del poder legislatiu i segona autoritat del país i rectifiqui i eviti opinions particulars que solament contribueixen a crear crispació".

"Una persona que es dedica a aplicar el reglament, és a dir, a aplicar la llei, no pot proposar desobeir-la amb aquesta lleugeresa, per molt que particularment combregui amb eixes idees independentistes", ha assegurat Santamaría.

Esquerra Republicana demana que les Corts Valencianes es manifestin

El president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà, ha presentat davant els grups parlamentaris de les Corts Valencianes una proposta perquè mostrin públicament la seva condemna davant de "les actuacions repressores" del govern espanyol a Catalunya.

Josep Barberà ha explicat que "davant de la intervenció mitjançant les forces i cossos de seguretat de l'Estat seguint ordes del ministeri de l'Interior tots els demòcrates cal que fem pinya i mostrem el nostre més enèrgic rebuig envers l'actuació desproporcionada i repressiva de l’estat espanyol".

”És incomprensible que les Corts Valencianes i, més concretament, les forces valencianistes es posen de perfil enfront d'aquesta ofensiva que posa en perill els drets més bàsics de la població, com és el dret de vot”, ha assegurat Barberà.

El dirigent republicà també ha afirmat que "resulta trist que Esquerra Republicana del País Valencià (junt amb Esquerra Valenciana) haja estat l'únic partit valencià que, sense ambigüitats, s'hagi declarat a favor del referèndum de l'1 d'Octubre i en contra de la repressió. Els valencians necessitem saber que el nostre Parlament condemna les actuacions totalitàries del govern espanyol”.

stats