Reconeixement líder Espanya 2000
País Valencià 07/10/2022

Crítiques pel reconeixement atorgat al líder d'Espanya 2000 per part de la policia de Paterna

Les formacions polítiques han condemnat la condecoració a l'advocat que exerceix l'acusació contra Oltra

Rafa Nogués
2 min
Agents de la Policia Nacional en una imatge d'arxiu.

ValènciaEl líder d'Espanya 2000 i advocat que exerceix l'acusació contra Mònica Oltra, José Luis Roberto, va ser condecorat el darrer dimarts per la policia de Paterna (Horta Nord), en un acte que les formacions polítiques d'esquerres no han dubtat en criticar: "És un insult per a la democràcia", afirmava Rosa Pérez Garijo, coordinadora general d'Esquerra Unida. "És intolerable que es condecore una persona que va participar en actes violents, en un assetjament públic a una dona amb dos fills i que està imputat per delictes d'islamofòbia", reclamava Joan Baldoví, que anunciava que Compromís anava a demanar al Ministeri d'Interior que investigaren el cas.

Precisament, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, va afirmar ahir que el guardó que la Policia Nacional va atorgar dimarts al líder del partit d'ultradreta "no se correspon amb els valors democràtics de la Policia" i ha manifestat la desvinculació de l'organisme estatal dels reconeixements i actes públics i oficials ocorreguts el 4 d'octubre a Paterna.

Investigació policial

La Prefectura Superior de la Policia Nacional del País Valencià ha emès un comunicat on atribueix al comissari de Paterna la decisió "individual" de donar un reconeixement al líder d'Espanya 2000. Segons el mateix comunicat, per a la Policia aquest tipus de reconeixements a la seguretat privada- Roberto és el propietari de l'empresa Levantina de Seguridad- es troben "totalment fora de lloc" i incideixen en el fet que aquest tipus de reconeixements ja "tenen oficialment un canal i un tràmit reglamentari a través del Dia de la Seguretat Privada".

La delegada del Govern al País Valencià, Pilar Bernabé, va confirmar que ja ha parlat amb el cap superior i el provincial de Policia i cap dels dos eren coneixedors d'aquesta condecoració. "S'obriran les diligències oportunes a nivell intern", va concloure la delegada.

stats