Denuncien una mestra d'Alacant per enviar una circular en valencià

El denunciant és vicecoordinador de Vox a la ciutat i li reclama 15 anys d’inhabilitació

Ara
2 min
Diverses persones esperen a les portes del col·legi de Primària del CEIP Els Germanells de Rafelbunyol (València), on una vintena d'alumnes ha estat aïllada seguint el protocol sanitari, igual que la seva professora, després del positiu per covid-19 d'una les seves alumnes i aquest dijous estan a l'espera del resultat de les proves PCR fetes a tots. EFE/ Biel Aliño

ValènciaUna mestra del col·legi públic Mediterrani d'Alacant ha estat denunciada per “discriminació lingüística” pel pare d’una alumna per no haver traduït íntegrament al castellà una circular que informava sobre una excursió. Tal com ha avançat el diari La Veu, l'escrit estava redactat tant en valencià com en castellà, com és costum al centre per evitar aquests tipus de conflictes, a excepció de dues línies que, per error, la docent no va traduir al castellà.

El pare de l’alumna, que és vicecoordinador de Vox a Alacant i que ha rebut l'assessorament jurídic de l'entitat Hablemos Español, ha sol·licitat 15 anys d’inhabilitació per a la mestra. En aquests moments, el jutjat està fent les diligències prèvies del cas i ha cridat a declarar totes les parts afectades, entre les quals s'inclouen la directora del centre i una inspectora, que també han estat denunciades. La Fiscalia ha reclamat l’arxiu de la causa.

Les tres treballadores públiques han rebut el suport majoritari dels pares i mares del col·legi, on s’ha iniciat una recollida de signatures per solidaritzar-s'hi. També han rebut l’ajuda de la conselleria d’Educació, Cultura i Esport, que n'ha assumit la defensa jurídica i que ha subratllat el suport a les docents. Així ho va refermar el conseller, Vicent Marzà, que en una piulada al seu compte de Twitter ha reclamat la fi "de les persecucions i denúncies que fomenten l'odi".

En la mateixa línia, l'Associació de Directors i Directores de Centres d'Educació Infantil i Primària del País Valencià ha emès un comunicat de suport al centre alacantí, en què denuncia que comportaments com aquest el que pretenen és desprestigiar l'escola pública.

Un argument semblant és el que ha expressat el Sindicat d’Ensenyament del País Valencià, que ha emmarcat la denúncia en una campanya d’assetjament contra "la llengua i cultura valencianes i la normalització lingüística del País Valencià". El sindicat ha afegit que les accions i declaracions d'alguns partits polítics "generen un clima insuportable, no només als centres docents sinó també al conjunt de la societat valenciana, i posen el focus en el professorat que pateix, com en aquest cas, un assetjament sistemàtic per part de persones i entitats antivalencianes i antidemòcrates".

stats