País Valencià 09/10/2019

La manifestació del Nou d'Octubre supera els intents de l'extrema dreta d'impedir-ne la celebració

Els cossos de seguretat han intervingut amb contundència per evitar aldarulls

Ara
1 min
Capçalera de la manifestació de la Comissió Nou d'Octubre formada per partits, sindicats i entitats progressistes i valencianistes

ValènciaUn cop més, l'intent de l'extrema dreta de boicotejar la manifestació de la Comissió Nou d'Octubre, que enguany havia escollit el lema "El país que volem", i la de la Coordinadora Obrera Sindical, que agrupa els col·lectius antifeixistes, ha propiciat la intervenció de la policia, que ha hagut d'enfrontar-se amb contundència amb alguns seguidors ultres.

Finalment, l'actuació de les forces de seguretat ha permès la celebració de les dues manifestacions, que han recorregut els carrers de València protegides per un cordó policial. Amb tot, a la plaça de Sant Agustí de València, punt d'inici de les dues marxes, s'ha generat un important caos amb intercanvi de crits, empentes, càntics i insults. Una situació que ha estat afavorida per la coincidència de les convocatòries valencianistes amb la de l'Associació del Regne de València de Gais i Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals, un col·lectiu minoritari que és utilitzat per moviments ultres com el Grup d'Acció Valencianista (GAV) o España 2000 per intentar boicotejar les mobilitzacions de la Comissió Nou d'Octubre i la Coordinadora Obrera Sindical.

El delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio, ha explicat que el dispositiu policial organitzat per la manifestació ha sigut més reduït que el de l'any passat, quan va comptar amb fins a gairebé 900 agents. "La xifra és una mica menor perquè hem aprés d'alguns aspectes en què es podia millor", ha afirmat. Sobre els incidents registrats a l'inici de les marxes, Fulgencio ha afirmat que són "inevitables", sobretot, quan "conflueixen diverses manifestacions" en un mateix punt.

stats