País Valencià 09/03/2021

Un error informàtic impedeix que 200 docents valencians que treballen a Catalunya tornin al País Valencià

El departament d'Educació afirma que la incidència s'ha produït en l'elaboració de la resolució provisional i que la definitiva l'esmenarà

Daniel Martín
2 min
Una classe a l'Institut Escola Pla de l’Avellà de Cabrera de Mar, al Maresme

ValènciaProp de 200 professors de secundària valencians que treballen a Catalunya no han pogut accedir a una plaça al País Valencià a causa d'un error administratiu en el concurs de trasllats. Ho han reconegut a l'ARA fonts del departament d'Educació, que han explicat que la incidència s'ha originat per un problema informàtic en "la lectura de l’apartat de petició de centres" de la sol·licitud, un document que la Generalitat de Catalunya envia al ministeri d'Educació per completar el procés.

Des del departament que dirigeix Josep Bargalló han explicat que estan "treballant per esmenar el problema" i que, un cop resolt, "s'informarà els afectats". També han destacat que l'error s'ha produït en l'elaboració de la resolució provisional de places i que la definitiva es publicarà el mes de maig, per la qual cosa han defensat que "hi ha temps" per resoldre la situació. Finalment, han recordat que els afectats poden presentar-hi reclamacions fins al 18 de març.

L'errada informàtica s'ha produït en un procediment que, amb caràcter bianual, facilita la tornada a la seva comunitat autònoma als docents d'altres territoris que treballen a Catalunya. Una situació que afecta especialment ciutadans valencians, que són la gran majoria dels professors i mestres d'altres indrets de l'Estat que formen part del cos docent del departament d'Educació, tal com l'ARA va explicar fa poc.

L'error informàtic ha estat durament criticat pels sindicats. Comissions Obreres ha demanat la publicació d'una nova resolució provisional per donar "més transparència i tranquil·litat" als afectats. I l'USTEC·STEs, més contundent, ha considerat "inacceptable que es pretengui solucionar" l'error esperant les adjudicacions definitives del mes de maig. És per això que ha exigit al departament d'Educació que "faci una nova publicació de l'adjudicació provisional" o que insti el ministeri a "deixar sense efecte la resolució publicada". "Un error de tal magnitud cal solucionar-lo ara, com més aviat millor i de cap manera s'ha d'esperar la resolució definitiva", han emfatitzat en un comunicat.

USTEC·STEs també ha subratllat que la resolució definitiva no inclou "un període de reclamacions ni tampoc la possibilitat de desistiment", i aquesta opció abocaria les persones afectades que estiguin disconformes amb el resultat a presentar un recurs de reposició o a optar per la via contenciosa administrativa. Dues opcions que han destacat que podrien provocar que "no es resolguin" abans que comenci el curs 2021-22.

stats