País Valencià 09/11/2021

Les escoles infantils valencianes seran gratuïtes per als nens de dos anys

Educació manté les ajudes a les famílies que porten els seus fills a escoles privades o municipals mentre amplia les públiques

Ara
1 min
El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, durant la seva compareixença a les Corts

ValènciaEl conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha anunciat aquest dimarts que “el pròxim curs [2021-2022] tot l’alumnat escolaritzat en l’etapa de 2 a 3 anys tindrà la plaça gratuïta a les escoletes valencianes públiques i privades”. Així ho ha dit durant la seva compareixença a la comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda de les Corts Valencianes per explicar el projecte de pressupost del 2022 del seu departament, que comptarà amb 5.202.705 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment de 365 milions, un 7,56 % més que al 2021.

“Ja fa uns quants cursos que estem creant aules de 2 anys gratuïtes i el pròxim totes les aules de 2 anys de la xarxa d’escoletes autoritzades del nostre territori seran gratuïtes. En conseqüència, uns 24.000 alumnes de 2-3 anys tindran plaça gratuïta en aquesta etapa no obligatòria. Per a dur a terme aquesta actuació hem incrementat en 9 milions d’euros els fons destinats a aquesta acció”, ha detallat Marzà.

El conseller ha explicat també que el seu departament continuarà impulsant la creació de més aules de 2 anys en col·legis públics i que, paral·lelament, mantindrà la concessió de suport econòmic a les famílies del tram 0-2 anys que portin els seus fills a escoles privades o municipals.

Pel que fa al conjunt del pressupost, Vicent Marzà ha detallat que l'àrea d'Educació augmenta la seva dotació un 6,26 % fins als 4.907 milions, la de Cultura un 18,8% fins els 170,4 i la d'Esport un 2,55 % fins els 36 milions.

stats