País Valencià 16/05/2018

Esquerra Unida acusa Ciutadans de trair el seu programa electoral per "tancar la porta" a la rebaixa electoral del 5%

La formació taronja subratlla que no donarà suport a una modificació "de mínims"

Ara
2 min
La coordinadora d'EUPV, Rosa Pérez (al centre de la imatge) junt als membres de l'executiva Nahuel González i Esther López Barceló

ValènciaEsquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha acusat Ciutadans "d’absoluta manca de coherència" per "tancar la porta" a la reforma de la llei electoral al Parlament valencià, "en contra del que deia el programa amb el qual es va presentar a les eleccions”. Així ho ha dit Rosa Pérez, coordinadora general de la formació, que ha acusat "el partit taronja de canviar de postura segons com li bufa el vent" i de "voler canviar-ho tot perquè res no canviï”.

“És especialment deplorable el bloqueig de Cs a la tramitació de la nova llei, perquè s'enquistarà en un sistema electoral que suposa tota una excepció en l’estat espanyol, i ens fa perdre una oportunitat magnífica d’avançar en democràcia, en participació i en representativitat política de les nostres institucions”, considera Pérez.

Pérez ha defensat el “deure ineludible d’establir mecanismes legals per tal de garantir una democràcia interna efectiva dintre dels partits polítics, i també una supressió de la barrera mínima electoral del 5%, per així tenir un Parlament autonòmic realment representatiu de la voluntat ciutadana”.

La portaveu de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, durant una intervenció a les Corts Valencianes

Cs: "No a una reforma de mínims"

Des de Ciutadans han contestat les crítiques d'Esquerra Unida assegurant que la formació taronja està a favor de la reforma electoral, però sempre que es compleixin les condicions que porten al programa electoral: una persona, un vot; més proporcionalitat; circumscripció única; llistes obertes; primàries als partits; sobre únic per rebaixar despeses electorals; rebaixa de la barrera electoral al 3%, i incompatibilitat de càrrecs.

"Si el tripartit vol només una reforma de mínims, Cs no li donarà suport. Volem una reforma de màxims", han remarcat des de la formació taronja.

stats