País Valencià 30/11/2020

Investiguen si l'empresari valencià Fernando Roig va ajudar Carlos Fabra a no pagar una multa

Un jutjat cita a declarar el president del Vila-real per un hipotètic préstec d'1,4 milions a l'expresident de la Diputació de Castelló

Ara
2 min
Fernando Roig a la Ciutat de la Justícia de València

ValènciaEl jutjat d'instrucció número 4 de Castelló de la Plana ha citat a declarar com a investigat el president del Grup Pamesa i del Vila-real CF, Fernando Roig, en relació amb la causa oberta contra l'expresident de la Diputació i del Partit Popular de la província de Castelló, Carlos Fabra, per un préstec d’1,4 milions que l’empresari hauria concedit a l'exlíder conservador i la seva família.

Segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, Roig està citat a declarar juntament amb altres empresaris investigats en aquesta causa, que analitza si l'exmandatari provincial va ocultar béns del seu patrimoni per dificultar l'execució d'una sentència per la qual va ser condemnat a quatre anys de presó i en la qual també estan investigats un fill de Fabra, la seva dona i un exassessor.

Amb el mateix objectiu, el jutjat ha fet un requeriment d'informació al PP de la província de Castelló perquè identifiqui la persona, persones o òrgan que va autoritzar el pagament a Carlos Fabra de tres factures per valor de 58.900 euros. Tant l’empresari com el PP han defugit valorar les actuacions judicials.

Enrique Gimeno i Gabriel Batalla

A més de Fernando Roig, també hauran de declarar com a investigats els empresaris Enrique Gimeno i Gabriel Batalla per prestar a Carlos Fabra 1,25 milions i 232.000 euros, respectivament. El primer és propietari de l’empresa FACSA, una companyia que va rebre nombroses adjudicacions de la Diputació de Castelló quan l’encapçalava el polític conservador i que va ser condemnat per l'Audiència Nacional pel finançament il·legal del PP valencià. També va ser condemnat en aquest judici Gabriel Batalla, propietari de l'empresa Lubasa.

Registre del domicili de Carlos Fabra

L'expresident de la Diputació de Castelló i del PP provincial Carlos Fabra va declarar el 28 d'octubre davant el jutjat d'instrucció número 4 de Castelló de la Plana, després que el 22 de setembre la Policia Nacional registrés el seu domicili a la localitat costanera d’Orpesa (Plana Alta).

El jutjat va obrir aquesta causa l’any 2017 després d'una denúncia de la Fiscalia per la possible comissió de delictes de frustració de l'execució d'una sentència, tràfic d'influències, blanqueig de capitals, suborn i negociacions prohibides amb funcionaris. S’investiga si l'expresident de la Diputació castellonenca va ocultar béns del seu patrimoni per dificultar l'execució de la sentència de l'any 2013 (confirmada el 2014 pel Tribunal Suprem), per la qual va ser condemnat a quatre anys de presó i al pagament d'una multa d'1,4 milions d'euros com a autor de quatre delictes fiscals. Fabra va abandonar la presó d'Aranjuez al maig del 2016, després d'haver ingressat al centre penitenciari el desembre del 2014.

stats