País Valencià 04/06/2013

La Fiscalia demana 14 anys de presó per a Rafael Blasco, exconseller valencià i actual diputat del PP

Està acusat de quatre delictes pel desviament d'ajudes que el govern valencià destinava al Tercer Món

Efe
1 min

ValènciaLa Fiscalia Anticorrupció ha demanat per a l'exconseller valencià de Solidaritat i actual diputat del PP a les Corts Valencianes Rafael Blasco, 14 anys de presó i 33 d'inhabilitació pels delictes de malversació de cabals públics, prevaricació, tràfic d'influències i falsedat documental. Blasco està imputat en el cas Cooperació per un presumpte desviament de fons públics que el govern valencià destinava a ajudes al Tercer Món.

En l'escrit de conclusions provisionals presentat al Tribunal Superior de Justícia valencià, en la causa que investiga el suposat frau en les subvencions de la Generalitat Valenciana per a la cooperació internacional entre 2008 i 2011, la Fiscalia també reclama al diputat del PP el pagament d'una multa de 43.200 euros.

Segons publiquen diversos mitjans de comunicació valencians aquest dimarts, la Generalitat Valenciana, que actua com a acusació particular en aquest cas, també hauria demanat penes de presó per a l'exconseller del Partit Popular durant el govern de Francisco Camps. Segons el diari El Mundo, la Generalitat Valenciana hauria sol·licitat 11 anys i sis mesos de presó per a Blasco i 21 anys d'inhabilitació.

stats