La Generalitat Valenciana eleva l'alerta sanitària per l'onada de calor a 178 municipis

El Consell ha ampliat a 15 els parcs naturals amb restriccions per evitar possibles incendis forestals

Ara
1 min
Dos nens es refresquen en una font a la ciutat de València

ValènciaLa conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha elevat l'alerta sanitària a nivell alt a causa de l'onada de calor en 178 municipis dels 542 que té el País Valencià. D'aquests, 48 estan en alerta màxima. Es tracta de les localitats més interiors, on s'esperen les temperatures més altes. La majoria pertanyen a les comarques del Racó d'Ademús, els Serrans, la Plana d'Utiel o els Ports. El llistat complet de poblacions afectades es pot consultar en aquest enllaç.

A més, la conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha ampliat fins a 15 els parcs naturals amb restriccions per evitar possibles incendis forestals. La mesura, que es prolongarà com a mínim fins dilluns, inclou la prohibició de circular per pistes, camins forestals, senders i camp a través amb qualsevol mena de vehicle, bicicleta o a peu. També se suspenen els treballs en terrenys forestals i els seus voltants i es prohibeix encendre qualsevol tipus de foc en terrenys forestals i la seva zona d'influència (fins a 500 metres), així com l'ús de maquinària agrícola.

Els parcs naturals afectats són els de la Serra d'Irta, el Penyagolosa, el Desert de les Palmes, la Tinença de Benifassà, el Prat de Cabanes-Torreblanca, la Serra d'Espadà, la Serra Calderona, la Pobla de Sant Miquel, el riu Túria, el riu Cabriol, la Serra Mariola, la Font Roja, Xera i Sot de Xera, el Montgó i la Serra Gelada. A aquests espais se n'hi sumen d'altres de paratges municipals com la Murta i la Casella que l'Ajuntament d'Alzira ha decidit tancar.

stats