País Valencià 23/07/2013

El govern valencià limitarà l'accés als tractaments de fertilitat a les dones amb problemes per tenir fills

El conseller valencià de Sanitat, Manuel Llombart, diu que un decret ja regula l'aplicació de mètodes de reproducció assistida

Efe
1 min
Llombart ha participat junt a la resta de consellers de Sanitat en el Consell Interterritorial. / GVA

MadridEl conseller valencià de Sanitat, Manuel Llombart, ha explicat que al País Valencià només tindran accés als tractaments de fertilitat les dones amb problemes per quedar-se embarassades. Així ho ha assegurat moments abans de participar en el consell interterritorial de Salut, en què entre d'altres assumptes es tractarà la modificació de criteris per accedir als tractaments de reproducció assistida.

"Tenim un decret que desenvolupa la nostra cartera i la filosofia del qual és ajudar les persones amb problemes d'esterilitat, i en aquesta línia seguirem treballant", ha afirmat Llombart. "Aquelles persones que tinguin problemes de fertilitat estaran recollides en l'acord del consell interterritorial", ha assenyalat.

Preguntat sobre com es demostrarà si una dona és estèril per tenir accés a aquests tractaments, el conseller ha respost que aquest és un problema que ja existeix avui dia i que són els metges els que han de determinar-ho.

stats