Eleccions autonòmiques
País Valencià 05/10/2022

Illueca anuncia que es postula per ser el líder de la candidatura de Podem a les autonòmiques

El vicepresident segon del Consell ha confirmat que optarà a les primàries de la formació en una entrevista a À Punt

Rafa Nogués
2 min
El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, en una imatge d'arxiu.

ValènciaA poc a poc van posicionant-se al tauler d'escacs totes les peces que jugaran la partida de les pròximes eleccions autonòmiques del mes de maig. L'últim a confirmar la seva candidatura a liderar el seu partit –en aquest cas Podem– ha sigut Héctor Illueca, actual vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge, durant una entrevista a À Punt. "Avui estic en disposició d'anunciar que em presentaré de candidat a les primàries que celebrarà en els pròxims dies Podem de cara a les eleccions autonòmiques", ha dit Illueca, que ha fet l'anunci de la seva postulació als mitjans fins i tot abans de traslladar-la davant els òrgans del partit, tal com ha admès.

Experiència i voluntat

"Tinc els mateixos ideals, les mateixes esperances i les mateixes indignacions cap a les injustícies que tenia fa tres anys, quan em vaig incorporar a la política activa. Ara tinc experiència i vull posar-la al servei del meu poble", ha afirmat el vicepresident segon del Consell. "En aquest temps he pogut aprendre que des de les institucions es pot transformar la realitat de les persones i fer el bé per al nostre poble", ha dit Illueca, que també ha valorat molt positivament la seva experiència al ministeri de Treball i a la vicepresidència del Consell.

Socis de govern

Durant l'entrevista, Illueca ha deixat missatges per als actuals socis de govern, especialment per a la formació socialista: "He constatat cada dia les limitacions que comporta governar amb el PSPV en majoria", i ha continuat dient: "He comprovat que als nostres socis de govern els tremolen les cames cada cop que es troben davant les estructures del poder". El vicepresident ha tingut també paraules per a la dreta valenciana, i ha assegurat que lluitarà perquè "les formacions de dretes unificades no puguin revertir les conquestes socials que s'han aconseguit".

Finalment, Illueca ha comentat la seva voluntat de construir un nou govern de progrés, però "amb una relació de forces diferent" i "favorable al bloc alternatiu al Partit Socialista". El seu anunci arriba dies després del de Baldoví, i comença a escalfar el panorama electoral de cara a les eleccions de maig.

stats