País Valencià 17/12/2018

Imputen Francisco Camps pels contractes de la Generalitat Valenciana amb la trama Gürtel

L'Audiència Nacional investiga un encàrrec a Orange Market per a Fitur el 2009

Ara
2 min
L'expresident valencià, Francisco Camps, valorant la decisió de l'Audiència Nacional d'investigar el seu paper en els contractes amb Orange Market

ValènciaEl jutge del cas Gürtel, José de la Mata, ha imputat l'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, en la peça de la causa que investiga els contractes de l'administració valenciana amb societats vinculades al grup dirigit per Francisco Correa i Álvaro Pérez.

El magistrat, que encara no ha fixat la data en la qual Camps haurà d'acudir a declarar, ha imputat l'excap del Consell a petició de la fiscalia en la peça número 5 de la investigació, concretament per un contracte del 2009 de la fira turística Fitur adjudicat a l'empresa Orange Market, la branca valenciana de la trama.

Al juliol, la Fiscalia Anticorrupció va sol·licitar imputar l'expresident de la Generalitat Valenciana per prevaricació i frau després de les revelacions fetes per l'excap de la Gürtel

Durant la seva declaració, que es va fer el 24 de gener passat, Ricardo Costa va responsabilitzar Camps "de contractar Orange Market" i va explicar que els actes dels conservadors valencians durant les campanyes electorals del 2007 i 2008 es pagaven "mitjançant aportacions en efectiu d'empresaris que tenien adjudicacions" amb l'administració. "Sí, és cert: el PP es finançava amb diner negre", va sentenciar l'ex número dos dels populars.

Costa també va afirmar que en aquella campanya les decisions corresponien al president del Partit Popular del País Valencià, si bé tenia un equip en què hi havia, entre d'altres, l'exvicepresident del Consell, Vicente Rambla. "La decisió de contractar Orange Market la va prendre el mateix Camps, i a mi me la va comunicar Álvaro Pérez", va dir l'exdirigent del PP.

Camps va negar els fets

Després de conèixer la reobertura del cas i la seva possible imputació, avui dictada pel jutge, el mes de setembre passat Francisco Camps va assegurar que no va donar "cap instrucció" per adjudicar contractes a la trama Gürtel i va lamentar que després de 10 anys se l'intenti "recol·locar una altra vegada en la matriu" de la Gürtel.

"L'any 2009 ja van passar els testimonis a dir que no van rebre cap directriu i el TSJPV va decidir no investigar-me en aquesta causa", va subratllar Camps, que es va mostrar tranquil davant la decisió de l'Audiència Nacional perquè la causa ja va ser jutjada i sentenciada.

Contractacions públiques a canvi de serveis al partit

Amb la reobertura del cas al setembre, els magistrats de l'Audiència Nacional van estimar la sol·licitud de la Fiscalia Anticorrupció d'investigar les eventuals indicacions que podria haver rebut la directora general de Promoció Institucional de la Generalitat Valenciana, Dora Ibars, per adjudicar determinats contractes a Orange Market. La sala va subratllar que de les declaracions de Costa, Correa, Crespo i Álvaro Pérez "es podria desprendre que la contractació directa d'Orange Market per part de l'administració valenciana era per decisió de les primeres autoritats, i que la realització i el muntatge de l'estand de grans esdeveniments del País Valencià a Fitur 2009 podria ser una manera de retribuir aquesta societat per feines fetes realment per al Partit Popular valencià".

El tribunal va afegir que ara intentava esbrinar si Dora Ibars era qui va prendre les decisions finals o bé si "aquesta decisió va ser adoptada per altres autoritats superiors jeràrquicament a l'acusada, a les quals es van referir els acusats en el judici [en referència a Francisco Camps]".

stats