País Valencià 15/08/2021

L'evolució favorable de l'incendi d'Assuévar, al País Valencià, permet fer tornar els veïns

El foc, provocat possiblement per un llamp, ha cremat més de 400 hectàrees

Daniel Martín
2 min
Un hidroavió descarrega en una de les zones afectades per l'incendi a Assúevar

ValènciaL'incendi forestal que afecta des d'última hora d'aquest dissabte el municipi d'Assuévar, a la comarca de l'Alt Palància, al País Valencià, i que va obligar a evacuar preventivament la població de matinada, evoluciona de forma "favorable" i ja està perimetrat, segons han informat des del Servei d'Emergències de la Generalitat Valenciana, que també han destacat que per a aquest dilluns s'esperen condicions meteorològiques "òptimes" per poder controlar i posteriorment extingir el foc.

La millora de la situació de l'incendi ha permès que s'hagi autoritzat el retorn dels veïns, 324 segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística del 2018, més els habituals residents d'estiu, que havien sigut reallotjats als salons multiusos dels municipis veïns de Soneja i Sot de Ferrer.

Veïns d'Assuévar reallotjats al saló multiusos de la localitat veïna de Soneja

Segons ha informat el director tècnic del Lloc de Comandament Avançat, Pablo Vilagarcés, les hectàrees afectades superen les 400, una xifra que convertirien l'incendi en el més important al País Valencià d'aquest estiu. La seva propagació s'ha vist afavorida pel vent de ponent i temperatures de fins a 40 graus. Sobre la causa del foc, que també afecta els termes municipals de Soneja i Almedíxer, efectius del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (Seprona) han apuntat a un llamp caigut en una surera.

Per controlar el foc s'han desplaçat a la zona més de 300 efectius i 21 mitjans aeris. Per terra treballen vuit unitats de bombers forestals, sis dotacions més, cinc comandaments tècnics del Consorci de Bombers de Castelló, una dotació de bombers municipals, una secció de l'UME amb 42 efectius, dues unitats de Protecció Civil i bombers voluntaris.

Imatges de l'incendi d'Assúevar
stats