País Valencià 25/03/2013

Els petards trobats pels bombers reforcen la hipòtesi d'una negligència com a causa de l'incendi de Barx

El conseller de Governació, Serafín Castellano, ha informat que el dispositiu continuarà refrescant la zona tot i que ara mateix els bombers ja han sufocat les flames

Acn
1 min
Els mitjans tracten de refrescar la zona cremada. / RUBÉN FRANCÉS / EFE

ValènciaUna negligència causada per uns nens jugant amb petards podria estar al darrere de l'incendi que ha cremat 266 hectàrees a la comarca valenciana de la Safor. El conseller de Governació, Serafín Castellano, ha confirmat en declaracions als mitjans de comunicació que s'han trobat restes de petards en l'origen de l'incendi i ha afegit que s'està a l'espera de l'informe concloent de les investigacions que determini la hipòtesi de l'ús negligent de petards.

El foc es va originar aquest diumenge cap a les 18 hores al terme municipal de Barx i ha afectat els municipis de Simat de la Valldigna i Xeresa, en un entorn pròxim al cim del Montdúver. A hores d'ara, però, el foc es troba estabilitzat i ja sense flames, i els efectius es concentren a refredar el perímetre de l'incendi, segons ha explicat el mateix Castellano.

El conseller de Governació ha dit també que tot i la millora de les condicions de l'incendi mantindrà actiu el mateix dispositiu per les fortes ratxes de vent de ponent que bufen a la zona. Els gairebé 300 desallotjats per les flames tornaran aquest dilluns a la tarda als seus habitatges, segons les mateixes fonts. El foc va obligar a desallotjar la urbanització de Les Foies, a Simat de la Valldigna, i la de La Drova, i una residència de gent gran a Barx.

stats