País Valencià 08/02/2022

Decreten l'obertura de judici oral contra el presumpte assassí de Marta Calvo i dues joves més

Jorge Ignacio Palma està acusat de provocar la mort de tres dones i abusar sexualment d'unes altres vuit introduint-los cocaïna en els genitals

Daniel Martín
2 min
Jorge Ignacio P., presumpte assassí de la jove valenciana Marta Calvo

ValènciaEl jutjat d'instrucció número 20 de València ha decretat l'obertura de judici oral contra Jorge Ignacio Palma, acusat de provocar la mort de tres dones, Marta Calvo, Arliene Ramos i Lady Marcela, i abusar sexualment d'unes altres vuit mitjançant la introducció de pedres o boles de cocaïna en els genitals de les víctimes sense el seu consentiment.

El magistrat Juan Luis Beneyto ha acordat mantenir la situació de presó provisional del sospitós i li ha fixat una fiança de 350.000 euros per cobrir les possibles responsabilitats civils. El judici tindrà lloc a l'Audiència Provincial de València en una data encara per determinar i la sentència serà dictada per un jurat popular.

El desembre del 2019 i després de diversos interrogatoris, Palma, que aleshores tenia 38 anys, va confessar que va esquarterar Marta Calvo, una noia d'Estivella (Camp de Morvedre) de 25 anys amb la que havia quedat per passar la nit i de la qual no se sabia res des del 7 de novembre, i que posteriorment es va desfer de les restes repartint-les entre uns quants contenidors. L'acusat va adduir que Calvo va tindre una reacció inesperada, com un atac cardíac, i va morir, i que ell, amb antecedents policials i que va estar pres a Itàlia per tràfic de cocaïna el 2008, es va atemorir i va decidir desfer-se del cadàver. Tot i les contínues recerques dutes a terme per la Guàrdia Civil, el cos de la víctima encara no ha aparegut.

La posterior investigació va revelar que entre l'estiu de 2018 i el 7 de novembre de 2019 l'home havia introduït cocaïna en els genitals de diverses prostitutes sense el seu consentiment, a moltes de les quals els estupefaents els van provocar "la pèrdua de coneixement" i "diverses alteracions psíquiques o físiques", a més de la mort a Calvo i a dues víctimes més, Arliene Ramos i Lady Marcela. Segons recull la interlocutòria, “l'investigat va reiterar aquestes pràctiques sexuals coneixent-ne les conseqüències letals i assumint el possible resultat fatal que va derivar en la defunció de tres de les seves víctimes”. "De forma no consentida, introduïa la droga en els òrgans genitals d'aquestes dones, cosa que els provocava un augment del ritme cardíac i de la pressió arterial i limitava la seva capacitat defensiva i volitiva, sent conscient de les conseqüències letals d'aquesta pràctica", afegeix el magistrat.

La Fiscalia ha demanat per a l'acusat 130 anys de presó com a responsable de tres delictes d'homicidi, 11 d'abusos sexuals i un delicte contra la salut pública. En el cas de les acusacions particulars, afirmen que es tracta de tres delictes d'assassinat i reclamen la pena de presó permanent revisable.

Per contra, l'advocada que defensa Palma addueix que el seu client és "consumidor de substàncies estupefaents i tòxiques", per la qual cosa considera que concorre l'atenuant de toxicomania i demana la seva lliure absolució.

stats