País Valencià 24/05/2018

L'exconsellera de Turisme del PP entra a la presó per complir la condemna de la segona peça valenciana del cas Gürtel

Milagrosa Martínez ha sigut sentenciada a una pena de nou anys

Efe
1 min
L'exconsellera de Turisme del PP, Milagrosa Martínez, en el moment de la seva entrada a la presó de Villena

ValènciaL'exconsellera de Turisme del govern valencià durant els anys de mandat del Partit Popular Milagrosa Martínez ha ingressat avui al centre penitenciari de Villena (Alt Vinalopó) per complir la condemna de nou anys de presó imposada en la peça del cas Gürtel vinculada a la gestió del pavelló valencià a la Fira Internacional de Turisme (Fitur).

Martínez, que també va ser presidenta de les Corts Valencianes i alcaldessa de Novelda (Vinalopó Mitjà), ha arribat al centre penitenciari a les 11 del matí acompanyada de dues persones, una de les quals era el seu fill, i no ha volgut fer declaracions als nombrosos periodistes que l'esperaven a les portes de la presó.

L'exconsellera de Turisme s'havia de presentar avui voluntàriament al centre penitenciari que preferís per començar a complir la condemna imposada pel Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV), després que el dia 8 la resolució fos ratificada pel Tribunal Suprem. La providència de l'alt tribunal emesa el dia 16 inclou una multa de 5.000 euros per suborn passiu i el lliurament d'un rellotge de marca Hublot que, si no el torna, suposaria l'embargament de 2.400 euros.

A més de Martínez, en aquesta primera de les sis peces separades en què es va dividir el cas Gürtel també han sigut condemnats els caps de la trama Francisco Correa i Pablo Crespo, a 13 anys de presó, i Álvaro Pérez, 'El Bigotes', a 12 anys i tres mesos. Tots han sigut sentenciats per les irregularitats comeses en la contractació de l'expositor de la Generalitat Valenciana a Fitur entre les edicions del 2005 i el 2009.

stats