País Valencià 09/10/2013

La manifestació 'País Valencià, dignitat!' demana a Fabra que deixi de fer "genuflexions davant Madrid"

La tradicional marxa reivindicativa del Nou d'Octubre critica l'actitud submisa del president valencià davant el govern espanyol

Salvador Almenar
1 min
Manifestació de la Diada del 9 d'octubre a València / DANIEL GARCÍA-SALA

ValènciaMilers de persones marxen des de les sis de la tarda pels carrers del centre de València en la tradicional manifestació reivindicativa del Nou d'Octubre que, enguany, s'ha convocat sota el lema 'País Valencià, dignitat!'. Amb aquesta crida, la Comissió 9 d'Octubre –entitat convocant de la manifestació– vol empènyer el president de la Generalitat Valenciana a fer una defensa digna dels interessos dels ciutadans valencians.

Així, un dels punts del manifest signat pels partits, sindicats i associacions que participen en aquesta marxa, reclama al president Alberto Fabra "que deixi de fer genuflexions davant Madrid i que defensi d'una vegada els interessos dels valencians".

Els convocants exigeixen que Fabra deixi de liderar un govern "submís" al que digui Madrid i es planti per poder reclamar "amb dignitat" tot allò necessari per al País Valencià. La Comissió 9 d'Octubre ha destacat les que considera que haurien de ser les principals reivindicacions del govern valencià, entre les quals es troben "un finançament just, la connexió d'alta velocitat Castelló-Tarragona, la fi de la censura de TV3, el respecte a la llengua i la cultura dels valencians i una política social i econòmica que ens ajudi a sortir de la crisi en lloc d'agreujar encara més les seves conseqüències".

Com cada any, la defensa de la llengua i la cultura valencianes també s'ha donat cita en aquesta manifestació festiva, que està acompanyada sempre per la música dels tabals i les dolçaines.

stats