País Valencià 04/10/2017

La manifestació del 9 d'octubre defensarà el valencià com a ferramenta de cohesió social

Les entitats convocants valoren positivament els avenços en favor de la llengua

Ara / Acn
1 min
Representants de les entitats que formen la Comissió 9 d'Octubre.

ValènciaLa manifestació convocada per a la celebració del 9 d'octubre tindrà enguany com a lema 'Sí al valencià'. La tria pretén subratllar el paper de "la llengua com a element de trobada i cohesió social, com a espai comú i valor compartit d'una societat plural".

"Dir sí al valencià és dir sí a la convivència, al respecte, a la igualtat, a una personalitat pròpia construïda amb les aportacions de persones d'origen divers, la llengua entesa en positiu i com a instrument de diàleg", han destacat en el seu comunicat les entitats convocants de la manifestació.

Els portaveus de la comissió organitzadora, formada per diverses associacions, sindicats i partits de l'esquerra al País Valencià, han assegurat que el canvi polític produït amb l'arribada del govern de PSPV i Compromís ha permès "avançar en favor de la llengua i la cultura".

Cartell de la manifestació del proper 9 d'Octubre.

Tot i aquests pasos, les entitats han destacat la importància dels reptes anunciats pel govern valencià per a la segona part de la legislatura com són la recuperació de tots els mitjans públics en català: TV3, Catalunya Ràdio i la nova radiotelevisió valenciana, À Punt.

La Comissió 9 d’Octubre ha cridat a participar de manera festiva en la diada del dia 9, i particularment en la manifestació que tindrà lloc a València a la vesprada, com una expressió "d’afirmació democràtica en la nostra responsabilitat cívica per promoure els valors de la llengua i la cultura i defensar els interessos del poble valencià".

stats