País Valencià 31/07/2013

Una mare valenciana passa la nit a la conselleria d'Educació per reclamar més classes per al seu fill dependent

La Generalitat Valenciana assegura que no és possible per llei assignar al seu fill un professor durant 20 hores setmanals

Europa Press
2 min

ValènciaLa mare d'un menor amb síndrome de Down i altres patologies pulmonars ha passat la nit a la seu de la conselleria d'Educació a València per reclamar més classes a domicili per al nen. Davant la protesta, fonts de la Generalitat Valenciana han explicat que a aquest alumne ja se li han assignat 15 hores d'atenció amb un professor especialista en pedagogia terapèutica, i han assegurat que l'augment a 20 hores que reclama la progenitora "no és possible dins del marc legal".

Fonts d'Educació han assenyalat a Europa Press que aquest alumne presenta una necessitat específica de suport educatiu i que, per això, es va considerar que la mesura més adequada era assignar-li un centre d'educació especial perquè pogués assistir a classe.

No obstant això, davant "la disconformitat expressada des del primer moment" pels pares, la conselleria "va atendre la seva petició i va concedir, malgrat no existir cap document mèdic que constatés la impossibilitat del menor d'acudir al centre, atenció domiciliària de set hores i mitja setmanals a càrrec d'un especialista en pedagogia terapèutica".

Malgrat això, han continuat, la mare va demanar més hores i, per al curs escolar 2013-2014, "se li acaba d'assignar un mòdul de 15 hores setmanals amb un mestre especialista en pedagogia terapèutica i, a més, un recurs d'un especialista en audició i llenguatge durant dues sessions setmanals".

Des de la conselleria d'Educació valenciana consideren que el menor "compta amb la major atenció domiciliària possible" i insisteixen que la petició de 20 hores "no és possible dins del marc legal".

Per la seva banda, la mare assegura, en declaracions recollides pel diari 'Levante-EMV', que "no pararà" fins que el menor "tingui accés a una educació com qualsevol nen, amb les seves hores lectives corresponents i amb un començament de curs normal, com la resta de nens".

stats