País Valencià 30/08/2021

Matinada de pluges torrencials que acumulen 100 litres per metre quadrat a Canet d'en Berenguer i Sagunt

El Port de Sagunt ha sigut la zona de més cúmul de precipitació

Ara
1 min
Sagunt ha sofrit aquesta matinada un episodi de pluges torrencials que ha deixat 100 litres per metre quadrat. EFE/ Biel Aliño

ValènciaUn episodi de pluges torrencials aquesta matinada ha deixat acumulats més de 100 litres per metre quadrat en només unes hores, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). En concret, les pluges s'han produït en municipis del litoral de la comarca valenciana del Camp de Morvedre, com Canet d'en Berenguer i Sagunt. La tromba de precipitacions s'ha iniciat cap a les cinc de la matinada i durant diverses hores ha estat molt focalitzada en aquestes localitats. El Port de Sagunt ha sigut la zona de més precipitació acumulada des que han començat les pluges aquesta matinada, però segons Aemet ara mateix no hi plou.

Aquestes precipitacions han acumulat, en les últimes quatre hores, 116,8 litres per metre quadrat a Canet d'en Berenguer i 89,2 l/m² a Sagunt, deixant diversos vehicles inundats i diversos rescats fets pels serveis d'emergències, com ara els del Consorci de Bombers de València, d'acord amb la informació de l'Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet)

Intervencions dels bombers a Sagunt

Aemet manté decretat el nivell taronja per possibles precipitacions, ja que es podrien arribar a acumular 40 litres per metre quadrat en una hora a la província de Castelló. El litoral nord de la província de València està també en alerta groga per possibles pluges amb cúmuls de 20 litres per metre quadrat en una hora i 60 litres en dotze hores.

stats