País Valencià 29/07/2014

Membres del PP valencià recullen firmes per sol·licitar l'indult de Carlos Fabra, condemnat a quatre anys de presó

L'expresident del PP de Castelló va assegurar el novembre passat després de conèixer la sentència que no sol·licitaria l'indult al consell de ministres

Ara / Europa Press
2 min
El Suprem confirma els 4 anys de presó per a Carlos Fabra Matas esgota les vies per seguir en llibertat

València / Castelló de la PlanaMembres del Partit Popular valencià, pròxims a l'exdirigent del PP i de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, estan recollint firmes per sol·licitar al consell de ministres l'indult de l'exmandatari castellonenc, condemnat per l'Audiència de Castelló a quatre anys de presó per la comissió de quatre delictes fiscals. Aquesta iniciativa l'han posada en marxa ara que fa tan sols uns dies que el Tribunal Suprem va desestimar el recurs de Fabra i va confirmar la condemna privativa de llibertat.

El text que sol·licita l'indult, i que avui ha estat avançat pel diari Levante-EMV, assenyala que "En Carlos Fabra Carreras és una persona honesta i treballadora, que ha complert amb els seus compromisos personals, socials i laborals i ha demostrat sobradament la seva vàlua i bon fer". "Sentim un gran respecte per ell tant a nivell personal com en les funcions que ha desenvolupat com a càrrec públic", subratllen els firmants de la petició.

"Per això sol·licitem l'indult de Carlos Fabra Carreras en relació amb la condemna imposada per la sentència nº354 de data 25 de novembre de 2013, dictada per la Secció Primera de l'Audiència Provincial de Castelló i confirmada pel Tribunal Suprem", conclou el text.

El successor de Carlos Fabra en la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha dit avui que "cap dirigent del PP de Castelló signarà la petició d'indult". Així ho ha assegurat en finalitzar el ple de la institució provincial, després de ser preguntat per la recollida de firmes per part de dirigents del PP per sol·licitar l'indult per a l'expresident provincial, condemnat a quatre anys de presó per frau fiscal.

A la pregunta de si signarà la petició, Moliner ha estat contundent, assenyalant que "he dit en reiterades ocasions que l'indult és una figura de l'ordenament jurídic espanyol que va néixer al segle XIX i que crec que, no solament en aquest cas, sinó en molts casos, haurà de revisar-se, perquè en un ordenament jurídic del segle XXI no té massa sentit".

"Crec que no cap, ni ha de cabre, que polítics puguin indultar a polítics", ha afegit, "és a dir, que un govern pugui indultar a polítics que hagin estat condemnats amb condemnes fermes per part de jutjats de qualsevol instància".

Per tant, "evidentment que no signaré aquesta petició, i no solament no ho faré jo, sinó que no ho farà cap dirigent del PP de Castelló, cap diputat nacional, cap senador, cap diputat autonòmic, cap diputat provincial, ni cap alcalde", ha manifestat. "El PP de Castelló no signarà aquesta petició perquè no entenc que polítics puguin indultar a polítics", ha reiterat.

stats