País Valencià 21/04/2021

Mónica Oltra nega tracte de favor al seu exmarit, condemnat per abusos sexuals a una menor tutelada

La consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha admès l'errada del seu departament per no haver-ne informat automàticament la Fiscalia

Ara
2 min
La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, durant la seva compareixença aquest dimecres a les Corts Valencianes

ValènciaLa vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha negat aquest dimecres a les Corts cap tracte de favor al seu exmarit en el cas d'abusos sexuals a una menor tutelada, pel qual la seva exparella ha estat condemnada a cinc anys de presó.

Oltra, que ha comparegut a petició pròpia, ha afirmat que va conèixer el cas per la seva condició d'exdona del condemnat i no pel seu càrrec, quan va ser avisada per telèfon de l'arribada d'una citació judicial per al seu exmarit al domicili familiar el 4 d'agost del 2017, és a dir, sis mesos després dels fets i quan el centre de menors havia tancat la investigació interna. "Ho va saber Mónica Oltra, no la vicepresidenta", ha defensat.

La cap d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha afegit que "des que la direcció política de la conselleria" va tenir coneixement dels fets, "i sense cap classe d'interferència pel component personal existent", es va ordenar de manera taxativa prestar total ajuda a l'adolescent i col·laboració amb la justícia.

Compareixença de Mónica Oltra

En la intervenció, Oltra ha criticat durament les observacions del tribunal a la sentència del cas, on s'esmenta un presumpte tracte de favor a l'acusat i una hipotètica hostilitat cap a la víctima. "La sentència fa valoracions i llança sospites greus sobre l'actuació de la vicepresidenta que ni ha sigut jutjada, ni ha format part del procés, i que després no tenen trasllat ni rellevància en els fets provats", ha emfatitzat la portaveu del Consell.

Amb tot, sí que ha admès l'errada del sistema de protecció per no haver informat automàticament del cas la Fiscalia i l'ha atribuït a un protocol heretat de l'etapa de govern del Partit Popular i que ja s'ha esmenat. "Estic convençuda que fets aïllats, que poden ser errades, no poden confondre's amb maniobres d'ocultació o manipulació de proves", ha conclòs.

stats