País Valencià 21/07/2017

El govern valencià admet que salvarà la suspensió del plurilingüisme amb els documents aprovats mentre era vigent

El Consell aplicarà el projecte lingüístic de centre, un text que cada col·legi o institut va acordar abans del 15 de març

Daniel Martín
1 min
Ple del Consell celebrat avui a Ademús.

ValènciaLa vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha admès avui que l'estratègia del govern valencià per salvar la suspensió del decret de plurilingüisme passa per aplicar les mesures aprovades abans de la decisió judicial. En concret, i tot i que Oltra no ha especificat en quina norma s'empararan, el Consell confia a emprar el projecte lingüístic de centre (PLC), un document que inclou el programa lingüístic escollit: el bàsic I i II, l'intermedi I i II o l'avançat I i II. Així ho revela l'esborrany d'instruccionsva publicar ara fa uns dies l'ARA

La clau de la tria del PLC és que tots els centres el van elaborar abans del 15 de març del 2017, i, per tant, triant un dels sis programes lingüístics establerts pel decret de plurilingüisme, en aquell moment encara vigent.

Oltra ha fet aquestes declaracions en resposta a les preguntes dels periodistes sobre la resolució del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV) d'ahir, que ha concedit un termini de cinc diesquines mesures ha adoptat per complir la resolució judicialva suspendre cautelarment el decret de plurilingüisme.

A més, el TSJ també ha reclamat a Educació la identitat de l'autoritat o funcionari responsable de fer complir la interlocutòria per exigir responsabilitats en el cas que s'apreciés desobediència.

El govern valencià confia que el projecte lingüístic de centre li permeti salvar la suspensió del plurilingüisme

stats