País Valencià 29/03/2016

El PP valencià encara espera que els regidors suspesos de militància lliurin les seves actes

El president de la gestora del PP de València diu que la suspensió de militància no suspèn la petició de l'acta feta als regidors imputats

Efe
2 min
El PP tria Luis Santamaría per dirigir la gestora del PP de València

ValènciaLa direcció del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) segueix esperant que els edils de l'Ajuntament de València imputats per suposat blanqueig de capitals i expedientats pel partit lliurin la seva acta de regidors, segons ha assegurat avui el president de la gestora del PP de València, Luis Santamaría.

En declaracions als periodistes a la seu del partit, ha indicat que la petició de lliurament de l'acta que la direcció del PPCV va formular per carta la setmana passada als nou edils no se suspèn pel fet que el Comitè nacional de drets i garanties els suspengués ahir cautelarment de militància.

De fet, ha precisat que el termini de deu dies hàbils marcat en aquesta carta comencen a comptar des de demà, ja que els edils han rebut avui la notificació.

"El que està succeint simplement és un tràmit dins de l'expedient informatiu obert per la direcció nacional del partit. El primer pas és la suspensió de militància a petició pròpia", ha explicat el president de la gestora.

Preguntat sobre si entén que hi ha hagut discrepàncies entre la direcció valenciana del partit i l'estatal, Santamaría ha respost que no i ha assenyalat: "Parlem de moments processals diferents; cal ajustar l'actuació del partit al principi de presumpció d'innocència i als tràmits formals de qualsevol expedient informatiu".

La direcció del PP valencià "ha estat clara des del primer moment exigint les actes. Esperarem a veure com evoluciona l'expedient informatiu", ha manifestat, al mateix temps que ha insistit que el posicionament d'ambdues direccions és la mateixa.

Al seu judici, "en algun moment les dues situacions –a nivell estatal i regional– hauran de confluir. No es pot sancionar dues vegades pel mateix fet. Deixarem que continuï l'expedient informatiu, amb independència de la posició regional del PP, que és la mateixa" que la nacional.

Preguntat sobre si creu que la direcció nacional del PP ha desautoritzat al PPCV, el president de la gestora ha dit: "Jo crec que no és un tema de desautorització". Ha insistit que la direcció del PP valencià ha estat "clara, concisa i contundent des del primer moment" i que "la nacional també està actuant". I ha afegit: "Per sentir-nos desautoritzats caldrà esperar al fet que finalitzi aquest procés".

Santamaría ha considerat que s'hauria de "aprofitar aquest moment per reflexionar" sobre possibles canvis en la llei electoral o l'Estatut d'Autonomia, per si "té sentit" que es mantingui l'acta en aquests casos, perquè "no solament li passa al PP".

stats