País Valencià 22/03/2016

El PP dóna 10 dies als regidors de València investigats per blanqueig perquè deixin el seu càrrec

Els edils investigats van dir la setmana passada que no estaven disposats a cedir l'acta de manera voluntària

Efe
2 min
Isabel Bonig vol distanciar-se d’anteriors direccions del PP valencià per revifar un partit esquitxat per la corrupció.

ValènciaEl Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) ha remès avui als nou edils del seu partit que romanen investigats pel suposat blanqueig de capitals en el grup popular de l'Ajuntament de València una carta en la qual se'ls comunica que tenen 10 dies per lliurar les actes.

Fonts del PP valencià han indicat a Efe que avui mateix s'han enviat les notificacions als interessats per correu certificat, que previsiblement arribaran al llarg de demà als regidors.

A partir de la recepció de l'escrit, la direcció del PPCV els dóna deu dies hàbils per lliurar la seva acta, tal com van acordar després de la reunió del passat 15 de febrer amb la presidenta del PPCV, Isabel Bonig. En aquesta trobada, segons va informar la direcció del partit, s'hauria acordat que si es mantenia sobre ells la condició d'investigats una vegada que s'aixequés el secret de sumari sobre aquests fets, els edils deixarien la seva acta de regidors.

Davant la versió de la direcció del partit, els regidors del PP de València van assenyalar dimarts passat que no pensaven dimitir perquè no hi ha "proves de càrrec ni dades que demostrin la comissió del delicte" de blanqueig que se'ls atribueix.

Si mantenen aquest posicionament i cap dels 9 regidors imputats dimiteix, el PP té la intenció d'expulsar-los del partit. Si es produeix aquesta situació, el partit es veuria en una situació insòlita, ja que es quedaria amb un únic edil a l'Ajuntament de València i, per tant, sense grup municipal.

Una situació "molt complicada", va dir ahir el vicesecretari d'organització del PP, Fernando Martínez Maillo, qui va pronosticar també que en les "pròximes hores o dies" es produirien dimissions voluntàries en el si del grup municipal.

stats