País Valencià 04/02/2014

El PP valencià escurça el període de sessions a les Corts perquè els diputats puguin gaudir de festes com les Falles

El portaveu del PP, Jorge Bellver, diu que no hi ha ple durant "Falles, Fogueres i Gaiates" perquè els ciutadans volen que els seus representants participin en les festes

Europa Press
2 min

ValènciaLa junta de portaveus de les Corts Valencianes ha aprovat aquest dimarts, amb els vots del PP, el calendari parlamentari fins al juny, que contempla deu plens, la qual cosa suposa dos menys que en el mateix període de sessions de 2013. En concret, es preveu un únic ple per al mes de febrer, els dies 19 i 20, i dos cada mes fins al juny, deixant oberta la possibilitat d'un últim 'ple escombra' sense determinar a finals de juny o principis de juliol.

Els grups de l'oposició han acusat aquest dimarts el govern valencià de "reduir al màxim" l'activitat parlamentària per "no haver de donar la cara ni explicacions", mentre que el grup parlamentari del PP ha justificat aquest calendari més curt que en anys anteriors en "el respecte" a les festes del País Valencià i la coincidència amb la campanya electoral de les eleccions europees.

Malgrat la justificació del PP valencià, l'oposició ha denunciat que l'aprovació del calendari de sessions per a aquest primer semestre de 2014 només és una maniobra del govern valencià perquè "no li puguin controlar" l'acció de govern i que no es faci palès que està "esgotat i no té projectes", per la qual cosa li han exigit que dissolgui les Corts Valencianes i convoqui eleccions.

Per la seva banda, el portaveu del grup parlamentari popular, Jorge Bellver, ha justificat la particularitat del calendari aprovat avui dient que la societat vol que els polítics "participin també en les festivitats de la Comunitat" i que a més s'ha de tenir en compte que aquest període coincideix amb les eleccions europees.

Bellver ha replicat a l'oposició que és "molt fàcil fer demagògia" dient que no es treballa quan les Corts Valencianes és el Parlament autonòmic que més reunions plenàries ha celebrat, 113 plens aquesta legislatura, i ha assenyalat que el PP ha respectat "com sempre" les festes de les Falles, les Fogueres i les Gaiates per a l'ordenació del calendari.

El portaveu del PP ha dit que la decisió de no convocar plens durant les festes representatives de València, Alacant i Castelló respon al desig dels ciutadans, "que esperen que els seus representants treballin, però que també participin en la vida d'aquestes festes".

stats