País Valencià 07/06/2016

La presidenta del PP valencià justifica no haver anat a la comissió del cas Taula al·legant que "no formava part del grup municipal"

Isabel Bonig ha enviat un escrit justificant la seva absència i argumentant que no pot contribuir a l'esclariment de la investigació

Acn
2 min
La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, en una imatge d'arxiu.

ValènciaLa presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, no ha comparegut aquest dimarts a la comissió d’investigació del cas Taula constituïda per l'Ajuntament de València al·legant que no pot contribuir a l'esclariment de l'objecte d'investigació atès que no forma part ni ha format part del grup municipal popular, investigat per presumpte blanqueig de capitals.

Segons ha explicat el president de la comissió i regidor de Compromís, Carlos Galiana, la presidenta del PP ha enviat un escrit en el qual anunciava que no compareixeria "malgrat que en el seu moment va demanar als regidors del seu grup polític a l'Ajuntament de València que lliuressin l’acta". Els regidors Vicente Igual, Ramon-Llin, Beatriz Simón i Cristóbal Grau, que el PP ha suspès de militància, tampoc han comparegut a la comissió. El portaveu popular al consistori, Eusebio Monzó, ha lliurat a la comissió un escrit amb les seves declaracions judicials.

En la sessió d’aquest dilluns els grups han acordat, davant de la previsió de noves incompareixences, dur a terme una reunió a porta tancada per canviar i ampliar el ventall de compareixents en àmbits com el dels responsables d’algunes empreses beneficiàries de contractes municipals de la corporació anterior, com el del servei de grua o el parc de Bombers del centre històric.

Així mateix, s'ha posat en coneixement la resolució de la Junta electoral, que rebutja la suspensió de la comissió, tal i com va demanar el PP. La resolució conclou que els ajuntaments poden, en l'exercici de la seva autonomia municipal, crear les comissions internes que consideren convenients, sense que correspongui a l’administració electoral examinar la seva conformitat a dret. Així mateix, remarca que "el període electoral no interromp el funcionament ordinari de les institucions representatives d’àmbit local".

Segons la resolució, “la creació d’una comissió d’investigació per una corporació local amb l’objecte de determinar possibles responsabilitats polítiques derivades de fets de caràcter il·lícit que presumptament hagen pogut cometre al consistori membres d’un grup polític municipal no resulta, en principi, contrària a la prohibició de realitzar campanya d’assoliments o realitzacions dels poders públics”.

stats