País Valencià 16/01/2013

La 'Primavera Valenciana' celebrarà el primer aniversari amb un concert solidari amb els detinguts

Un concert amb més de 20 grups i artistes recaptarà fons per assegurar la defensa jurídica dels detinguts en les diverses manifestacions estudiantils de febrer de 2012

Acn
2 min

ValènciaUna vintena d'artistes i grups se solidaritzaran el pròxim 15 de febrer en el concert per recaptar fons per a la defensa jurídica dels detinguts i denunciats en l'anomenada 'Primavera Valenciana'. Així ho han anunciat aquest dimecres en roda de premsa representants de l'Assemblea General Lluís Vives. Aquest serà un dels actes que recordaran el primer aniversari de les manifestacions estudiantils que van tenir València com epicentre el febrer passat.

Grups valencians com Obrint Pas, Senior i el Cor Brutal, la Gossa Sorda, Arthur Caravan o La Habitación Roja i cantautors com Pau Alabajos, Feliu Ventura i el català Cesk Freixas donen suport a aquesta iniciativa. El concert, que commemorarà el primer aniversari de les protestes, ha estat presentat aquest dimecres a les portes de l'Institut d'Educació Secundària Lluís Vives on s'ha llegit un comunicat que ha recordat els processos judicials que encara hi ha en marxa per les detencions i les denúncies a causa de les càrregues policials.

L'assemblea Lluís Vives ha assenyalat que té recorregudes més de 70 de les 231 multes interposades per la delegació del govern espanyol. L'associació jurídica Primavera Valenciana duu en l'actualitat 103 casos, 60 dels quals es podrien convertir en judicis, segons ha explicat l'advocat Agustín Arenas. Els altres són casos de procesos judicials ja iniciats per detencions o lesions en les càrregues. Un 80% dels casos corresponen a persones relacionades amb el centre educatiu.

La recaptació de fons per als processos judicials s'articularà a través del finançament del concert solidari del dia 15 al Palau de Congressos de València. L'organització ha obert un projecte a través de la plataforma Verkami i l'objectiu és el de recollir fons per fer front a les despeses d'uns 70 expedients sancionadors i 30 judicis pendents i que han manifestat que la seva defensa jurídica a l'Associació Jurídica Primavera Valenciana.

stats