País Valencià 29/10/2021

Processen Marcos Benavent pel cobrament de comissions per contractes de l'Ajuntament de València

L'exgerent d'Imelsa, que serà jutjat per dues peces més del cas Taula, suma un nou processament

Ara
2 min
L'exgerent d'Imelsa, Marcos Benavent, ha atès els mitjans de comunicació després de declarar com a imputat.

ValènciaEl titular del jutjat d'instrucció número 18 de València ha decidit processar Marcos Benavent, l'exgerent d'Imelsa, una antiga empresa pública de la Diputació de València, i quatre empresaris més per les presumptes irregularitats en l'adjudicació de diversos contractes de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de València entre els anys 2003 i 2007. La resolució s'inscriu en la peça E de l'anomenat cas Taula, que investiga la suposada corrupció en diverses administracions del País Valencià durant els anys de govern del Partit Popular.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV), el magistrat considera que hi ha indicis dels delictes de prevaricació administrativa, suborn, tràfic d'influències i negociacions prohibides amb funcionaris públics.

El més destacat dels processats és Marcos Benavent, que serà jutjat juntament amb l'expresident de la Diputació de València Alfonso Rus per haver contractat falsos treballadors en l'ens provincial i per l'adjudicació irregular d'un centre d'atenció telefònica i telemàtica. L'exgerent d'Imelsa ja està processat també en una altra peça de la macrocausa del cas Taula. De fet, Benavent ha sigut notícia aquesta setmana per demanar l'anul·lació de les gravacions que ell va aportar i que van ser l'origen de la investigació.

Els quatre empresaris processats són Carlos Vicente Gil, que va rebre l'adjudicació de les obres de manteniment i rehabilitació de la Llotja i els ponts de Serrans i la Trinitat; Carlos Turró, dirigent de la companyia Cleop, l'empresa encarregada de les millores en el monument de les Torres de Quart, i Enrique Aleixandre Chumillas i Rafael García Barat, beneficiaris dels contractes de la 27a edició de la Mostra de València. 

La resolució, que pot ser recorreguda, fixa l'arxivament de la causa contra l'exregidora de Cultura de València María José Alcón, atès que va morir el 2018, i cinc investigats més: Pedro Aracil, Vicente Burgos, Alejandro Serra, Betlem García i Enrique Teruel.

stats