País Valencià 06/11/2013

El socialista Ximo Puig obrirà una nova radiotelevisió pública si és president de la Generalitat Valenciana

El líder del PSPV diu que el tancament de Radiotelevisió Valenciana és l'inici del "desmantellament de l'autogovern valencià"

europa press
2 min

AlacantEl secretari general del Partit Socialista del País Valencià (PSPV), Ximo Puig, ha assegurat que si arriba a ser president de la Generalitat Valenciana el 2015 tornarà a obrir una radiotelevisió pública "lliure, dels valencians i sense que tingui res a veure amb el balafiament massiu i la prostitució" dels últims temps. "Això [el tancament] serà un parèntesi", però "no és el final" de la televisió pública valenciana, ha sentenciat.

Ximo Puig, que ha fet aquest anunci en un esmorzar informatiu celebrat aquest dimecres a Alacant, ha assegurat que la decisió del president Alberto Fabra de tancar Radiotelevisió Valenciana (RTVV) suposa l'inici del "desmantellament de l'autogovern valencià", i ha agregat que la decisió de liquidar el canal públic "té una transcendència que va més enllà del tancament" perquè té "un gran contingut polític".

El líder socialista ha assegurat que l'estratègia d'"intentar enfrontar la televisió pública amb els serveis públics és una vergonya" i ha remarcat que "José Ciscar –vicepresident del govern valencià–, es va atrevir ahir [dimarts], a dir que es tractava de mantenir la llei de dependència, quan aquí [al País Valencià] ha estat on menys s'ha implantat".

Puig ha recalcat que ha convocat per a aquesta tarda "el plenari de l'executiva nacional del PSPV per prendre les decisions que corresponguin perquè és una situació d'emergència", i ha qualificat Alberto Fabra d'"irresponsable", i ara ha d'analitzar-se si "l'autogovern" pot continuar. Ximo Puig ha remarcat que "hi ha un procés de recentralització de l'Estat i [Fabra] s'ha sumat a aquest carro".

El secretari general dels socialistes valencians ha titllat de "gran fal·làcia" i "mentida" l'argumentació "que la culpa és dels treballadors i dels sindicats, sense assumir les responsabilitats polítiques per un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que es va fer malament des del principi". Puig ha recordat que la il·legalitat de l'ERO "se li va advertir per terra mar i aire" i que, encara així, "es van gastar el que no està escrit en assessorament" per dur-ho a terme.

Puig ha afegit que RTVV "no és un luxe" i ha advertit que el que realment és un luxe per als valencians "és mantenir aquest govern", en referència a la Generalitat Valenciana presidida pel líder del PP Alberto Fabra.

stats