País Valencià 15/10/2013

Radiotelevisió Valenciana adjudica bona part de la seva programació dies abans de celebrar-se el judici per l'ERO

L'empresa pública ha començat el procés de privatització dels seus continguts. Ja s'han adjudicat dos dels tres lots que conformen la graella de programació

Acn
2 min

ValènciaEl consell d'administració de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) va aprovar aquest dilluns adjudicar els lots 1 i 3 de la seva programació a la Unió Temporal d'Empreses (UTE), formada per les productores Endora, Mecomlys i Videac. Aquesta UTE oferirà 13 programes, entre ells, quatre en horari de màxima audiència, un magazín de tarda i un espai infantil.

La proposta va ser aprovada amb els únics vots a favor dels consellers a proposta del Partit Popular, perquè els representants de l'oposició consideren que cal esperar al pronunciament del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià sobre la denúncia dels treballadors a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), amb judici fixat per al 21 d'octubre.

Els lots 1 i 3 que ja s'han adjudicat han estat licitats per un import de 2,6 milions d'euros cadascun a les empreses Endora, Mecomlys i Videac. Segons ha assenyalat RTVV, aquesta va ser la millor oferta tècnica i econòmica.

Ara per ara, queda pendent d'adjudicació el lot 2, que podria ser també adjudicat a la mateixa UTE, que compta amb un termini de 10 dies per justificar la valoració de l'oferta presentada i explicar les condicions de la considerada com "davallada temerària" de l'oferta en relació amb la mitjana de totes les ofertes presentades, un 10% menys. El lot consta d'un programa diari de franja de matí-migdia, un programa d'entreteniment setmanal i un concurs diari.

Les propostes dels tres lots sumen un total de 1.371 hores anuals de continguts. RTVV ha assenyalat que els requisits de les empreses que s'han presentat han estat tenir el domicili social al País Valencià i que un mínim del 70% dels seus treballadors siguin exempleats de RTVV o del sector audiovisual valencià.

L'adjudicació de la graella de programació de RTVV s'està fent pocs dies abans que se celebri el judici per l'ERO que va suposar el comiat de prop de 1.100 treballadors i que està fixat per al dia 21 d'aquest mes. En cas que els tribunals donessin la raó als acomiadats, l'empresa hauria de readmetre els treballadors i pagar indemnitzacions milionàries a les adjudicatàries de la seva programació.

RTVV ha anunciat que si el TSJ anul·la els comiats, presentarà recurs. El mateix vicepresident valencià, José Ciscar, va dir al juliol que si l'ERO és tombat als tribunals, RTVV entraria en una situació crítica que faria pensar en el seu tancament.

stats