ELECCIONS MUNICIPALS
País Valencià 03/05/2015

El candidat de C's de Benidorm viatja en Vespa fins a Madrid per demanar que sigui municipi turístic

El cap de llista vol emular l'alcalde de la ciutat dels anys 50, que va fer el mateix trajecte en el mateix vehicle per demanar a Franco que permetés l'ús del biquini a les seves platges

Efe
1 min
El candidat de C's, en moto, dirigint-se a Madrid / CIUTADANS

AlacantEl candidat de Ciutadans a l'Ajuntament de Benidorm, Rafa Gasent, ha sortit aquest diumenge en Vespa cap a Madrid per reclamar la declaració de municipi turístic per a la localitat, acompanyat d'una vintena de simpatitzants del partit, tots ells també en motocicletes.

Gasent ha sortit del parc d'Elx a Benidorm en direcció al port del Campello, on han fet una primera parada per reunir-se amb Ciutadans d'aquest municipi, i la següent parada ha estat a Albacete, des d'on ha seguit cap a Madrid a una velocitat mitjana de 70 km/h. Després de passar la nit a Madrid, dilluns Gasent lliurarà per registre la seva reclamació al Congrés dels Diputats.

D'aquesta manera, emularà l'acció de l'exalcalde Pedro Zaragoza, que en la dècada del 1950 va viatjar en Vespa fins al Palau del Pardo per demanar a Francisco Franco que permetés l'ús del biquini a les platges de Benidorm.

El candidat de Ciutadans ha indicat, abans de marxar, que es tracta d'un "dia històric" per reivindicar "una cosa tan important per a Benidorm i els benidormers" com és la declaració de municipi turístic.

En l'escrit que registrarà al Congrés, sol·licita la modificació de l'article 125 de la llei d'hisendes locals per declarar Benidorm com a municipi turístic i "fer possible que pugui comptar amb un milió d'euros més cada any".

Aquesta petició, segons ha recordat, s'ha dut a terme des de molts partits que han estat al govern, si bé ho han fet "d'una manera còmoda, des d'una butaca o l'alcaldia".

stats