País Valencià 05/06/2013

Blasco defensa la seva innocència i assegura que no té pensat deixar el seu escó pel 'cas Cooperació'

L'exconseller valencià ha dit aquest dimecres a les Corts Valencianes que si s'obre judici oral contra ell es replantejarà la decisió de deixar el grup parlamentari popular

Efe
2 min

ValènciaL'exconseller i diputat del PP valencià Rafael Blasco, ha assegurat avui que té intenció de mantenir-se en l'escó de les Corts Valencianes que li "correspon per decisió de tots els ciutadans" i que no atendrà els "polítics que es disfressen de jutges o fiscals".

Poc abans de començar el ple, Blasco s'ha referit a les peticions de més de 10 anys de presó que han formulat per a ell tant la Fiscalia Anticorrupció com l'Advocacia de la Generalitat Valenciana en el marc de la investigació del 'cas Cooperació', que tracta d'esclarir un suposat desviament de fons públics destinats a projectes de cooperació al Tercer Món. També ha parlat l'exportaveu parlamentari del PP de la seva continuïtat en la bancada del PP i com a diputat.

"La meva presència en el grup ve avalada com a integrant d'una llista electoral que va aconseguir 1,2 milions de vots, és un compromís amb la ciutadania", ha assegurat davant els periodistes Blasco, per a qui el seu escó és expressió de l'"Estat de dret i la voluntat de la immensa majoria dels ciutadans".

Preguntat per la possibilitat que sigui expulsat del grup parlamentari pels seus companys de partit, Blasco ha afirmat: "aquest tràmit no ha arribat". "Si s'obre judici oral valoraré la situació i faré el millor per al meu partit i la meva funció com a diputat. Aquesta hipòtesi no està plantejada, és absurd parlar sobre ella. No faré res que vagi contra la meva dignitat personal o posi en dubte la representació democràtica que tinc", ha agregat.

Preguntat per què faria si el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, li demanés que abandonés l'escó, l'exconseller de Solidaritat ha dit que "reflexionarà sobre aquesta situació" perquè no vol "generar problemes sinó tot el contrari". "Facilitaré qualsevol cosa que estigui al servei dels interessos que defensa el PP i el govern de la Generalitat", ha afirmat Blasco.

L'exconseller ha afegit: "Em vaig marcar la decisió de respectar la justícia, he estat gairebé dos anys sense realitzar valoracions sobre aquest assumpte per confiança en la justícia i perquè estic absolutament convençut de la meva innocència i que les acusacions abocades no tenen fonament, són incertes, meres especulacions. Ara és el torn de les defenses".

En referència a l'escrit d'acusació de l'Advocacia de la Generalitat Valenciana, que reclama per a ell una pena de presó d'onze anys, ha declarat que "no és un organisme judicial, sinó dependent de presidència o vicepresidència que ha fet el seu paper, la qual cosa evidencia l'autonomia que existeix". "Ara bé, les seves tesis s'han de contrastar amb els arguments de les defenses", ha matisat.

"Si s'arriba a judici serà moment de valorar si els arguments de l'Advocacia de la Generalitat estan fonamentats o no, jo tinc la consciència absolutament neta, convençut de la meva innocència. Les acusacions tenen molta retòrica, és un assumpte amb molts perfils, serà complicat aclarir-ho", ha afegit.

stats