País Valencià 04/02/2013

La família de la víctima presenta un recurs contra l'indult del kamikaze que va matar un jove a l'AP-7

L'escrit pretén revocar la decisió presa pel consell de ministres. En el cas d'anul·lar l'indult, seria la primera vegada que s'adopta aquesta mesura

Acn
2 min

ValènciaL'advocat de la família del jove que va morir a causa de l'accident amb un conductor kamikaze a la localitat valenciana de Polinyà de Xúquer ha presentat avui un recurs de reposició contra l'indult a aquest conductor. La família ha presentat un escrit a la direcció territorial del ministeri de Justícia per reclamar que el condemnat compleixi íntegra la pena de 13 anys de presó per homicidi, ja que només n'ha complert deu mesos.

El recurs és paral·lel al recurs interposat al Tribunal Suprem per demanar l'anul·lació de l'indult. En cas que prosperi algun dels dos recursos seria la primera vegada que s'anul·la un indult concedit pel govern espanyol. El recurs presentat aquest dilluns s'adreça directament a les persones que van dictar l'indult amb l'objectiu de revocar la decisió del consell de ministres, que té el termini d'un mes per contestar.

A la presentació de l'escrit hi han acudit l'advocat de la família, Agustín Ferrer, la delegada de Stop Accidents al País Valencià, Ana Novella, i la germana de la víctima, Loreto Dolz. Dolz ha explicat que l'objecte de l'escrit és demanar al Consell de Ministres que es replantegi la decisió d'indultar el kamikaze, tenint present els informes desfavorables de la Fiscalia i del tribunal que el va condemnar.

Així mateix, Loreto Dolz ha indicat que alguns ministres estan en contra de la decisió perquè entenen que no és matèria del Consell de Ministres indultar per delictes en contra de la seguretat vial. Dolz ha lamentat la "doble victimització" que suposa l'indult, i ha confiat que amb aquest escrit s'obri una via per a la reposició.

El ministre de Justícia, Alberto Ruíz Gallardón, va argumentar la decisió presa per l'executiu espanyol en assenyalar que el conductor no tenia antecedents, que es va constatar que no conduïa sota els efectes de l'alcohol i que el servei públic de salut de Castella-la Manxa li havia diagnosticat epilèpsia. Aquesta darrera circumstància, però, no va quedar provada en el judici i l'advocat de la família ho posa en qüestió.

stats