Violència masclista

El relat d'una víctima d'una violació en grup: "Se'n reien, s'ho estaven passant molt bé"

Dos joves de 23 i 28 anys s'enfronten a una petició de més de 42 anys de presó per presumptament haver violat una noia de 21 en una discoteca de València el 2019

Ara / Efe
3 min
Façana de la Ciutat de la Justícia de València.

ValènciaLa víctima d'una violació en grup en una coneguda discoteca del centre de València el setembre del 2019 ha explicat que els quatre joves que la van agredir "se'n reien" i que semblava que "s'ho estaven passant molt bé" mentre la violaven. Així ho ha relatat aquest dimecres en el judici que s'està celebrant a l'Audiència de València, en què dos homes de 23 i 28 anys s'enfronten a una petició de condemna que suma més de 42 anys de presó.

La dona, que ara té 23 anys, ha declarat protegida per una mampara per evitar el contacte visual amb els acusats. Durant la seva narració, que ha fet a petició del fiscal i que ha hagut d'interrompre en diverses ocasions, la jove ha declarat que la violació es va produir entre les cinc i les sis de la matinada a l'interior dels lavabos de la discoteca. També ha detallat que en l'agressió van participar, a més dels dos processats, dos homes més que no ha pogut identificar perquè, segons ha dit, no els va arribar a veure.

La víctima ha explicat que un jove la va abordar al passadís dels lavabos dient-li que un amic seu necessitava ajuda i que, tot seguit, la va agafar del braç i la va introduir al lavabo dels nois, on s'esperaven els altres tres agressors. Va ser aleshores quan els joves van començar a fer-li tocaments als genitals, fins i tot amb penetració. Després la van introduir en una cabina del lavabo, on la van obligar a fer fel·lacions a tres d'ells. Finalment, els dos acusats van fer sortir de la cabina els dos joves que no han pogut ser identificats, i després d'agafar-la pels cabells i la cintura, la van penetrar. Segons la noia, els agressors no deixaven de parlar i de riure.

A conseqüència de l'agressió, la víctima va patir lesions al cap, el tòrax, el maluc, les natges, els genolls, els peus i els canells, a més d'edemes a la zona vaginal. La jove presenta igualment lesions psíquiques importants i pateix un estrès posttraumàtic greu, segons l'informe del metge forense.

Els dos acusats han negat ser els autors de la violació

Durant el seu testimoni, els dos acusats han negat els fets i han assegurat no haver vist mai la víctima. Els joves han defensat que van arribar a la discoteca passades les 4.30 h de la matinada, juntament amb altres amics, als quals van perdre de vista. També han afirmat que van estar tota l'estona junts amb una noia que havien conegut tot just arribar a la discoteca, fins que cap a les set del matí els va detenir la policia. De fet, per defensar la seva innocència, han dit que es van oferir a col·laborar amb els agents i facilitar des de mostres d'ADN fins al seu telèfon i la seva roba, ja que, segons ells, no tenien res a amagar.

La víctima, que ja va identificar els acusats com els seus violadors en una roda de reconeixement, ha tornat a assenyalar-los aquest dimecres al judici, on ha dit que no té cap dubte que són dos dels seus agressors.

Pel que a la petició de penes, la Fiscalia Provincial de València reclama condemnes de 40,5 anys de presó per a cadascun dels dos joves per tres delictes d'agressió sexual –un com a autor i els altres dos com a cooperadors necessaris–, així com una altra condemna de dos anys de presó per un delicte de lesions psíquiques. A més, sol·licita que els processats abonin una indemnització de 15.290 euros a la víctima per les lesions i per una seqüela d'estrès posttraumàtic greu.

stats