País Valencià 01/07/2017

La secretària general del Bloc Nacionalista Valencià reclama unitat després de la dimissió del portaveu

Rafa Carbonell va aprofitar el seu adeu per criticar la gestió duta a terme pel conseller d'Educació i membre del partit, Vicent Marzà

Ara
2 min
La secretaria general del Bloc, Àgueda Micó, durant la seva intervenció.

ValènciaLa secretària general del Bloc Nacionalista Valencià, Àgueda Micó, ha aprofitat el consell nacional de la formació valencianista que s'ha celebrat aquest dissabte per reclamar a tots els militants "unió" per seguir centrats en la feina del partit. Amb aquestes paraules la líder del partit taronja ha intentat tancar la crisi oberta després de la dimissió aquesta setmana del fins ara portaveu de la formació, Rafa Carbonell, que va aprofitar el seu adeu per criticar la gestió duta a terme pel conseller d'Educació i membre del Bloc, Vicent Marzà, en relació als centres concertats.

Dimiteix el portaveu del Bloc Nacionalista Valencià per la política educativa de Marzà

"Jo sempre estaré ací"

En una clara referència a l'adeu de Carbonell, la secretària general del Bloc ha assegurat que ella no abandonarà el partit. "Podeu estar tranquils, jo sempre estaré ací", ha assegurat Micó, que també ha defensat que la formació ha de conservar la unitat per ser "la veu del valencianisme dins la coalició, una veu forta del Bloc en Compromís".

En el seu informe de gestió, Micó també ha defensat tots "els lideratges mediàtics i institucionals" de la formació, com ara el diputat al Congrés Joan Baldoví; el conseller d'Economia, Rafael Climent; el conseller d'Educació, Vicent Marzà; el portaveu a les Corts Valencianes, Fran Ferri, o l'eurodiputat Jordi Sebastià. Per a la secretària general, la feina dels representants del Bloc a les institucions és clau perquè el partit disposi "d'una veu sòlida".

Defensa del serveis públics

En el mateix sentit s'ha manifestat l'alcalde de Sagunt, Quico Fernàndez, que ha rebutjat les crítiques de Carbonell a la gestió de Marzà en relació als centres concertats, i ha destacat "la defensa des de sempre dels serveis públics com a estendard del Bloc".

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, durant la seva intervenció.

Per la seva banda, el mateix Vicent Marzà ha reclamat "seny per poder seguir endavant en la feina que s'està fent amb el plurilingüisme avalat per més del 54% de les escoles del país en el seu nivell avançat".

stats